Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge start oorlog met spijkerharde woorden: “Hij maakt het voetbal kapot om zelf aandacht te krijgen”

Michel Preud'homme boos

Toen Club Brugge donderdag vernam dat het Bondsparket beroep aantekent tegen de beslissing van de Geschillencommissie om Michel Preud’homme vrij te spreken, barstte een bommetje los. Eén ding is duidelijk: de oorlog tegen het Bondsparket is ingezet. 

Vincent Mannaert is in het algemeen geen man van straffe uitspraken, maar deze keer heeft onze CEO alle reden om zijn woorden voor één keer niet te wikken en wegen. Zo lanceert Blauw-Zwart een frontale aanval op bondsprocureur Marc Rubens & co. “Toen Michel door de Reviewcommissie werd voorgedragen, reageerden we niet”, aldus Mannaert tegenover Het Nieuwsblad. “Maar dit is de schaamte voorbij. Dit is zo’n moment waarop het Bondsparket en haar procureur zich belangrijker vinden dan het voetbal. En ik noem hem met naam en toenaam: Marc Rubens.”

“Iemand met 0,0 relevantie in het Belgische voetbal die gaat oordelen over een monument als Preud’homme, één van de grootste voetballers uit onze geschiedenis. Iemand die het oordeel van een ervaren scheidsrechter als Luc Wouters overrulet, iemand die na een zitting met een persoonlijke verdediging nog beroep aantekent. Dan begrijp ik wel dat mensen als Michel uiteindelijk zeggen dat het niet meer hoeft. Degoutant.”

Een brug te ver

Mannaert gaat nog een stap verder en oordeelt dat het Bondsparket hier een grens voorbij het clubniveau overschreden heeft. “Het gaat niet over Michel Preud’homme of deze zaak. Dit gaat over het Bondsparket dat zich verheven voelt boven het voetbal, dat zichzelf in stand wil houden ten koste van het voetbal. Op een moment dat het zou moeten gaan over de kwartfinales in de Europa League en ­Anderlecht – Club Brugge, denkt Marc Rubens dat zijn moment de gloire gekomen is en wil hij media-aandacht.”

“Misschien moeten we in het nieuwe tv-contract gewoon tien minuten vrijhouden om dit soort mensen wat airtime te geven. Neen, dit soort uitspraken heeft niet met het voetbal te maken, het is louter profilering om zichzelf belangrijk te houden. Een instantie die zich belangrijker voordoet dan het oordeel van een ervaren scheidsrechter, diens assistenten en nadien ook nog een zitting? Dat is een brug te ver en gaat in tegen het belang van elke Belgische club. Het maakt ons voetbal kapot en moet bekampt worden.” Mannaert laat het niet bij woorden en roept zijn collega’s op tot actie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws