Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle is niet mals voor scheidsrechter Wouters

Ludovic Butelle redding

Club Brugge – Charleroi eindigde op een 1-1 gelijkspel, maar na het laatste fluitsignaal ging het quasi enkel nog over de al dan niet terechte strafschop voor de bezoekers. Na handspel van Ricardo van Rhijn wees scheidsrechter Luc Wouters onverbiddelijk naar de stip, maar de Brugse rechtsachter kreeg wel een duw van Clément Tainmont.

Voor Ludovic Butelle bestond er geen twijfel over de bewuste fase. “Van Rhijn krijgt een duwtje in de rug, waardoor hij uit balans is. Anders gooit hij zijn armen nooit in de lucht en is het dus ook geen handspel. De scheidsrechter doet ons hier pijn en speelt een cruciale rol in het eindverdict.”

Uiteindelijk slaagde de Brugse goalie er nét niet in om de elfmeter van Chris Bedia te pakken. “De bal glipt door mijn handen. Ik kon hem niet pakken en ben dan ook teleurgesteld. Er is nu geen foutenmarge meer mogelijk voor ons”, besluit Butelle voor de camera’s van PlaySports. Ook Michel Preud’homme, zoon Guilian Preud’homme en Ricardo van Rhijn zelf gaven hun duidelijke mening over de strafschopfase.

Butelle zit erbij, maar krijgt hem niet uit zijn doel geranseld


Chris Bedia (Penalty) Goal HD – Club Brugge… door Goals_online

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws