Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bondsparket is niet mals voor Preud’homme, Brugse coach reageert

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

De Reviewcommissie oordeelde dat Michel Preud’homme tegen Sporting Charleroi over de schreef ging. De Brugse coach had na de onterecht gefloten strafschop voor de Carolo’s zijn notitieboekje tegen de grond gegooid en zou te fel tekeer gegaan zijn tegen de vierde ref. 

Volgens Het Nieuwsblad vraagt het Bondsparket 3 speeldagen schorsing voor de Luikenaar. In dat geval moet hij op de tribune plaatsnemen in de levensbelangrijke uitmatch tegen Anderlecht, thuis tegen KV Oostende en Zulte Waregem. Het laatste woord is nu aan de Geschillencommissie. Zij hoeven het Bondsparket niet te volgen en hebben dus de eindbeslissing in handen.

Preud’homme verdedigt vandaag zichzelf bij de Geschillencommissie. “Ik gebruik daarvoor geen beelden zoals andere trainers (hetgeen Hein Vanhaezebrouck wel deed, nvdr). Ik zal er wel iets van zeggen, maar ik ben collegiaal. Het enige wat ik vraag, is dat ik mijn job mag uitoefenen”, pareert MPH.

“Ik heb er spijt van dat ik mijn notitieboekje weggooide, maar de bewoordingen van de Reviewcommissie zijn wel heel erg overdreven. Ik ben doelman geweest en wist wel degelijk dat het boekje voor mij op de grond zou terechtkomen. Het was geen ‘ondoordachte worp’. Luc Wouters heeft de situatie gelezen en beoordeeld. Waarom moet een Reviewcommissie, die de zaak niet begrijpt, dan nog tussenkomen? Ik ben vaak geschorst tegen Anderlecht, ik wil er graag eens op de bank zitten”, tekende Belga de verdediging van MPH op. Hij hoopt alsnog vrijgesproken te worden.

UPDATE 18u: Geschillencommissie heeft opvallend besluit genomen in schorsingsdossier MPH

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws