Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bondsparket is niet mals voor Benoît Poulain

Poulain - Immers

Het ziet ernaar uit dat Club Brugge enkele weken geen beroep zal kunnen doen op de diensten van Benoît Poulain. De centrale verdediger van Blauw-Zwart pakte op de openingsmatch in de Play-Offs tegen AA Gent uit met een gevaarlijke tackle, maar raakte Brecht Dejaegere niet.

De Reviewcommissie besliste vorige week om Poulain te laten vervolgen omdat “de fysieke integriteit van Dejaegere ernstig in gevaar was”. Ondanks het feit dat scheidsrechter Bart Vertenten de Brugse verdediger met geel bestrafte, eist het Bondsparket een schorsing van twee weken + een boete van €600. Bovendien vraagt het parket om een openstaande voorwaardelijke schorsing van één speeldag effectief te maken. In dat geval zou Poulain tegen Zulte Waregem, Anderlecht en KV Oostende niet in actie kunnen komen.

De verdediging van Club klonk als volgt: “Volgens de FIFA mag de Reviewcommissie niet overgaan tot vervolging, Vertenten heeft de fase beoordeeld met geel en maakt geen manifeste vergissing. Dejaegere maakt misbaar, omdat het weliswaar een stevige en viriele tackle was, maar hij wordt niet geraakt en valt zelfs niet. Poulain is bovendien een faire speler met een goede reputatie. We vinden de strafvordering dan ook te zwaar”, klinkt het bij Belga. Gent-spelers als Rami Gershon en Kalifa Coulibaly werden ondanks deze fouten niét opgeroepen.

Einde seizoen voor kinesist?

Opvallend: kinesist Jan Van Damme hangt een schorsing van 3 maanden (!) boven het hoofd. Hij ging volgens het Bondsparket te fel tekeer toen ref Luc Wouters afgelopen weekend een penalty floot voor Sporting Charleroi na vermeend handspel van Ricardo van Rhijn. De hoorzitting van Michel Preud’homme werd zoals verwacht uitgesteld naar volgende week.

Update 17u15 — Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB, heeft zojuist via Twitter bekendgemaakt dat Poulain ‘maar’ twee speeldagen effectief geschort is in plaats van drie. Er staat dan wel nog één voorwaardelijke speeldag open. Blauw-Zwart kan nog altijd in beroep gaan tegen deze beslissing.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws