Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belangrijke tip voor Club Brugge tegen Zulte Waregem: “Achtervolg hem niet eeuwig”

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Club Brugge heeft het quasi altijd moeilijk op bezoek bij Zulte Waregem. En toch lijkt een driepunter de enige optie op paasmaandag. Titelconcurrent Anderlecht ging zondag immers met het kleinste verschil winnen op bezoek bij KV Oostende. 

Eén van de oorzaken voor de traditioneel lastige verplaatsing naar het Regenboogstadion is de aanwezigheid van Mbaye Leye. De ervaren Senegalees was meer dan eens een gesel voor de Brugse defensie. Het Nieuwsblad weet hoe dat komt en geeft de Brugse defensie een belangrijke tip om dat probleem straks tot een minimum te beperken.

“De rondzwervende Leye geeft middenvelders als Lerager en flankspelers als Kaya en Coopman de kans om op het juiste moment te infiltreren. Lastig te bespelen voor Club, en ook heel wat andere ploegen. Het centrale duo Denswil – Engels kan Leye afstoppen door goed te communiceren met middenvelders en flankverdedigers wanneer de spits zich vrijloopt. En door hem niet eeuwig te achtervolgen. Anders lokt hij je steeds weg uit de zone die je moet verdedigen.”

In onderstaande heatmaps wordt de alomtegenwoordigheid van Leye goed geïllustreerd. De aanvaller van Essevee is overal op de helft van de tegenstander te vinden. Heatmaps van links naar rechts: Leye – Vossen – Teodorczyk – Dimata.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws