Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent neemt wraak op Club Brugge: “Tijd om terug te pikken”

Hein Vanhaezebrouck met pintje bier (Club Brugge - AA Gent)

AA Gent is vastberaden om uit te groeien tot een echte topclub. Sterker nog: de Buffalo’s willen Club Brugge en Anderlecht de loef afsteken. Gent-manager Michel Louwagie neemt alleszins geen blad voor de mond wanneer hij zijn snode plannen uit de doeken doet.

Zo is Louwagie het beu dat Blauw-Zwart en Paars-Wit talentvolle jongeren komen wegplukken in de Ghelamco Arena. “Ze hebben jaren bij ons gepikt, nu pikken we terug. We laten niet meer over ons heen lopen, ze moeten rekening houden met ons. In principe hebben we in groot-Gent met 400.000 inwoners genoeg potentieel. Maar zolang het systeem blijft bestaan dat jeugdspelers ieder jaar van club kunnen veranderen en andere clubs in ons gebied komen rekruteren, moeten wij ons wapenen en terugslaan. Sinds dit seizoen gaan we heel agressief tewerk.”

Manu Ferrera, hoofd van de jeugdopleiding bij AA Gent, spreekt eveneens klare taal. “De voorbije 30 jaar kwamen de topclubs onze grote ­talenten weghalen, maar dat is verleden tijd. We zijn heel actief om de grootste talenten te rekruteren en die zitten nu eenmaal bij de topclubs. De topclubs moeten al rekening met ons houden bij de profs, nu zullen ze dat ook moeten doen bij de jeugd. Ze zullen inspanningen moeten leveren om hun beste spelers te kunnen houden.”

Louwagie & co twijfelen er niet aan dat hun aanpak zijn vruchten zal afwerpen. “Het verschil met vroeger is dat we nu qua infrastructuur en omkadering kunnen wedijveren met de top in België. De successen van de A-ploeg, de Ghelamco Arena en de kansen die jeudgspelers als Louis Verstraete en Thibault De Smet krijgen, zijn extra triggers. De voorzitter zei: ‘Als we willen investeren in jeugd, moeten we het goed doen.'”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws