Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zulte voelt zich koning te rijk: “Club-fans dúrven hun mutsen wellicht niet meer op te zetten”

Club-fan juicht

Elf jaar geleden stond Zulte Waregem nog in zijn kinderschoenen toen het – meteen na de promotie naar eerste klasse – de Beker van België in de wacht sleepte. Intussen is de fusieclub volwassen geworden en hoopt ze zaterdag een tweede cup te veroveren. In aanloop naar de bekerfinale tegen KV Oostende valt opvallend vaak de naam Club Brugge.

“Onze liedjes hebben één rode draad: de naam ‘(super)boeren’. Kortrijk-fans schelden ons – al gooiend met preistengels – ermee uit tijdens derby’s, maar in Waregem en Zulte dragen ze ‘boeren’ als een geuzenaam. Hoe meer ze het roepen, hoe trotser we zijn”, vertellen de fans van Zulte. We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat de bijnaam “boeren” al jaren gebruikt wordt in Jan Breydel.

De viering tussen fans en spelersgroep is volgens Essevee wél iets waarmee zij begonnen zijn. “Dan staan één of twee spelers op de ‘capo-toren’ om ‘Forza SV!’ richting supporters – en omgekeerd – te scanderen. Die traditie ontstond al in 2011, op voorspraak van Davy De fauw, destijds de nieuwe kapitein en de lijm tussen sfeergroep en de spelers. “Ik had bij Roda JC iets soortgelijks meegemaakt en dat leek me wel een goed idee – een primeur in België. Pas later volgden Club en Anderlecht ons voorbeeld.”

Jan Vererfven, zoon van wijlen SV Waregemsecretaris Rik en eigenaar van de optiekwinkel in het centrum, merkt zelfs een verandering in het straatbeeld op. “Op weg naar het zwembad (gelegen naast het Regenboogstadion, nvdr) passeren hier veel schoolklassen. Tot voor enkele jaren zag je alleen mutsen en sjaals van Club Brugge en Anderlecht, vandaag zijn die allemaal rood-groen getint. De Club-fans dúrven hun mutsen wellicht zelfs niet meer op te zetten”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. Bij Zulte lijkt de 5-0 van twee weken geleden wel erg snel vergeten…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws