Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom loting Anderlecht tegen Manchester United goed nieuws is voor Club Brugge

Olivier Deschacht (Anderlecht)

Vrijdag werd er geloot voor de kwartfinales in de Europa League. Terwijl KRC Genk het opneemt tegen Celta De Vigo, mag Anderlecht zich opmaken voor een dubbele confrontatie met Manchester United. En dat zou Club Brugge wel eens goed kunnen uitkomen.

Dat een drukker programma voor problemen kan zorgen in de Play-Offs weten wij als Club-fans als geen ander. Twee jaar geleden – toen Club ook nog de bekerfinale speelde – zag Blauw-Zwart de titel aan zijn neus voorbijgaan door een sterk Europees parcours, dat uiteindelijk eindigde met een kwartfinale tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

In diezelfde Europa League bepaalde de loting dat Anderlecht eerst thuis speelt. En dat opent perspectieven voor Club. In het weekend voor Anderlecht – Club Brugge staat Paars-Wit daardoor immers voor een Europese verplaatsing. Op donderdag moeten René Weiler & co op Old Trafford aan de bak, drie dagen later wacht wellicht (de precieze datum wordt maandag bekendgemaakt) de topper.

“Het programma van de spelers zal enorm pittig zijn, zeker omdat we eerst thuis en dan uit spelen”, vertelt Herman Van Holsbeeck op de officiële site van RSCA. “Na de match in Engeland op donderdag staat meteen de topper tegen Club Brugge op het programma. Maar het is vooral ook een hele mooie affiche. Een unieke kans voor onze spelers om tegen zo’n ploeg te spelen en zich te tonen op het Europese niveau.” Kan er straks éindelijk komaf gemaakt worden met de negatieve statistiek dat Club al sinds 1998 niet meer won in het Astridpark?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws