Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Lex Immers wel eens de joker van Club Brugge kan worden in de Play-Offs

Lex Immers (Club Brugge - Zulte Waregem)

Michel Preud’homme houdt van tactische polyvalentie en leerde zijn manschappen probleemloos switchen tussen een 3-5-2, 4-5-1 en 4-3-3. Door het uitvallen van José Izquierdo en Anthony Limbombe zijn de aanvallende mogelijkheden echter beperkt. De mindere vorm van Lior Refaelov en de aanpassing van Dorin Rotariu maken het ‘probleem’ er niet minder op. Het driespitsensysteem lijkt dan ook even in de koelkast te mogen…

Een systeem met één diepe spits en één iemand in steun lijkt meer voor de hand liggend. Dat vindt ook Het Laatste Nieuws. “Enter Lex Immers. Binnengehaald als een wintertransfer waar best wel iets van werd verwacht. Alleen zorgden eerst een conditie-achterstand en vervolgens een vervelende blessure ervoor dat zijn rendement voorlopig beperkt blijft tot enkele invalbeurten.” Zo kwam de 30-jarige middenvelder nog maar 128 minuten in actie voor Blauw-Zwart.

“Als Immers de volgende weken ietwat vorm kan tonen, zou hij zich in de Play-Offs wel eens kunnen ontpoppen tot de Brugse joker. Keuze genoeg overigens voor MPH voor de stek achter diepe spits Vossen. Immers dus, Braziliaanse bonk Wesley ook, Vanaken uiteraard. Maar evengoed tovert de Trainer van het Jaar, samen met sidekick Philippe Clement en assistent Stephan Van der Heyden, nog iets anders uit zijn hoge hoed. Vanaken en Vormer op de flanken in een vijfmansmiddenveld bijvoorbeeld.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws