Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vriend Ryan schetst de waarheid achter transfergeruchten: “Anderlecht? Wat gaan de mensen in Brugge zeggen?”

Mathew Ryan met Club-sjaal

Mathew Ryan was tijdens de voorbije wintermercato één van de gespreksonderwerpen in de Jupiler Pro League. De doelman op een zijspoor bij Valencia ging dan ook zelf naarstig op zoek naar een geschikte oplossing. Club Brugge, Anderlecht, AA Gent,… Het had allemaal gekund, maar het werd dus KRC Genk. 

Sport/Voetbalmagazine legde zijn oor te luister bij Kevin Koekelbergh, de eigenaar van restaurant Cookie’S te Brugge, die een goede band opbouwde met Ryan en nog altijd contact met hem heeft. “Mat is echt een toffe gast. Zeer down-to-earth, respectvol, open voor iedereen. In het begin was hij wat timide, maar zodra hij zich ergens in een comfortzone voelt, ontdooit hij snel. Ik denk dat het een droom moet zijn om zo iemand in de groep te hebben. Hij rust veel, is op en top professioneel in zijn leven als voetballer en daarbuiten een droom van een karakter als mens.”

In Brugge liep het op sportief vlak allemaal van een leien dakje voor Ryan, maar het WK met Australië en het avontuur bij Valencia liepen minder vlot. “Valencia is op dat vlak een les geweest”, oordeelt Koekelbergh. “Zijn probleem daar was dat het bestuur hem nogal aan het lijntje heeft gehouden. Zijn manager moest constant bellen, er was zeer weinig duidelijkheid. Ik vond dat Mathew daar redelijk goed mee omging, op de laatste zes maanden na. Toen begon het écht op zijn zenuwen te werken en is hij actief naar een oplossing gaan zoeken. In die periode werd hij wat meer gesloten, sloot hij zichzelf wat meer op. Misschien speelde daar wat trots mee, niet te veel willen tonen. Je gaat naar ginds met veel verwachtingen en dan gebeurt dat allemaal.”

“Je ziet nu duidelijk dat hij heel blij is dat hij in Genk zit en mensen terugziet van vroeger, maar vooral dat hij weer kan spelen. Hij was ook wel graag naar Brugge teruggekeerd, maar dat kon nu niet. Een jaar geleden hebben ze het ook geprobeerd, maar toen stond Mat er zelf niet om te springen. Hij wilde zich toen nog in Valencia bewijzen. Hij hoopte deze winter op Brugge, zei wel ‘in het slechtste geval is het Anderlecht’, maar uiteindelijk werd het Racing Genk. Misschien wel best, want over Anderlecht was hij ongerust: ‘Wat denk je, wat gaan de mensen in Brugge zeggen?’ Hij zat er echt mee in. Dat is toch nog een stuk clubliefde dat in zijn hart zit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws