Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vossen licht tipje van de sluier over Play-Off plan Preud’homme: “Zelfs op verplaatsing onverslaanbaar”

Simons - Claudemir - Immers - Vossen

Vorig seizoen moest Jelle Vossen in de Play-Offs nog tevreden zijn met een bankzittersstatuut, maar komende maanden kijken alle ogen in zijn richting. De 27-jarige Limburger houdt echter beide voetjes op de grond.

“Ik ga mij geen onnodige druk opleggen”, vertelt Vossen in Het Nieuwsblad. “Of het nu Play-Off 1 is of de reguliere competitie: als ik drie of vier matchen op rij niet zou scoren, is het gewoon niet goed.”

De Brugse topschutter vindt ook niet dat hij nu bestempeld moet worden als de nummer één spits. “Ik vind dat erg fout klinken als mensen me zo noemen. Ik bekijk het dus liever breder: over het hele seizoen. Ik voel me nu niet beter, comfortabeler of belangrijker dan vorig jaar toen ik voornamelijk als invaller mijn steentje heb bijgedragen. Eigenlijk heb ik hier in Brugge nog geen enkele match gespeeld waarbij ik me niet goed in mijn vel voelde.”

De visie van Preud’homme

In de reguliere competitie had Club het vooral moeilijk om topmatchen buitenshuis tot een goed einde te brengen. En dus zoekt Preud’homme naar oplossingen. “We proberen aanvallend wat dingen uit op deze stage. Zoals we recent tegen Charleroi en STVV met de inbreng van Wesley van één diepe spits naar een systeem gingen waar ik kon rondzwerven rond Wesley, nog steeds de rol die ik het liefst speel. Maar als ik spreek over dingen uitproberen op stage heb ik het niet alleen over posities, ook over de insteek voor onze wedstrijden.”

In dat verhaal past de speech van MPH bij het begin van de stage. “Het moment van de waarheid”, maakte de Luikenaar duidelijk. Vossen lijkt die boodschap alvast opgepikt te hebben. “We werken vooral aan onze mentaliteit voor wedstrijden op verplaatsing. Met behulp van kleine trucjes die ons 120% gefocust aan de aftrap brengen. Als we de visie die de coach voor Play-Off 1 in zijn hoofd heeft kunnen uitdragen, dan zijn we misschien wel onverslaanbaar. Ook op verplaatsing.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws