Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer had profvoetbal bijna vaarwel gezegd: “Ik wilde mijn contract inleveren”

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Ruud Vormer is dezer dagen één van de absolute publiekslievelingen in Jan Breydel, maar het ging de hardwerkende Nederlander lang niet altijd voor de wind in zijn voetbalcarrière tot dusver. 

“Ik vind dat je áltijd gas moet geven”, steekt Vormer van wal. “Maar dat doet niet iedereen hoor. Nee, ook niet in het topvoetbal. Ik zie het om me heen gewoon. Bij mijn collega’s. Bij Feyenoord ook. Jongens die het er een beetje bij doen. Ja, dat kan. Dan moet je heel goed zijn. Die gasten hebben zo veel talent en compenseren daar veel mee.”

Dat is echter een stijl waar de 28-jarige middenvelder zich niet in kan vinden. “Voor mij is dat onmogelijk. Elke dag 100% gaan kan niet, maar mijn hele leven is aangepast aan het voetbal. Ik pak elke middag mijn rust, let op mijn voeding, snoep nooit, doe geen gekke dingen en in de dagen voor de wedstrijd ga ik zelfs niet met de kids en Roos op stap. Heb ik van Timmy Simons geleerd. Die is veertig, hé? Staat daar nog steeds gewoon elke week. Ik denk dat dat weleens wordt onderschat: wat je er als voetballer voor moet doen en vooral laten. Dat rusten is niet altijd leuk, hé. En lekker even een hamburger eten gaat ook niet.”

Dan gaat het niet goed met me…

Terwijl Ruud bij Roda JC nog één van de beste middenvelders uit Nederland was, kreeg hij bij Feyenoord nooit de kans die hij verdiende. “Die tijd heeft wel impact op me gehad. Mentaal was het daar heel zwaar voor me. Twee jaar lang niet spelen… Dan gaat het niet goed met me. En dan op maandagavond met het tweede elftal voor drie man moeten opdraven. Ken je dat?”

“Ik zei weleens tegen Roos: ‘Ik stop hier mee. Ik lever mijn contract in en ik ga wat anders doen.’ Als het tegenzit, kan ik best negatief zijn. Ik zal niet opgeven, maar als het niet loopt, ga ik veel nadenken. Dan kan ik zwaarmoedig zijn. Roos fleurde me dan weer op. Zij is áltijd positief.” En plots klopte Brugge aan… “Het perfecte moment”, lacht Vormer in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws