Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen weet waar het voor Club mis ging tegen Genk: “Frustrerend als coach”

Gert Verheyen (analist)

Club Brugge is er zaterdagavond niet in geslaagd om punten mee te graaien uit de Luminus Arena. Blauw-Zwart verloor met 2-1 na een matige wedstrijd. Gert Verheyen legt zijn vinger op de wonde.

“Genk begon furieus, waardoor Club er in de eerste 15 minuten bijna niet uitkwam”, opent de analist bij PlaySports. “Al kwam Genk wel met een gelukje op voorsprong, via de voet van Delferière. Door zijn deviatie werd Engels helemaal op het verkeerde been gezet en had Samatta vrije baan. Het was niet onverdiend, maar wel sneu voor Club om zo op achterstand te komen.”

“Daarna miste Genk nog enkele grote kansen, maar kwam de 2-0 er toch via opnieuw Samatta. Club was voornamelijk gevaarlijk op hoekschoppen, maar kon uiteindelijk milderen via de flits van Izquierdo. In de tweede helft kreeg Club het initiatief van Genk en ging de thuisploeg meer in blok verdedigen. Daardoor bleven uitgespeelde kansen uit.”

Het zou niet mogen

Na afloop tilde Michel Preud’homme naar eigen zeggen héél erg zwaar aan de nederlaag en was hij hard voor zijn spelers. “Hij is boos en heeft gelijk. Als je puur op kwaliteit geklopt wordt en keihard gestreden hebt, dan kan je daarmee leven als coach. Maar als je niet scherp genoeg bent en er niet alles aan gedaan hebt, dan is dat frustrerend als coach.”

Verheyen heeft tot slot ook een verklaring voor de mindere prestatie van de ploeg die vorige week nog met 5-0 won van Zulte Waregem. “Je zag het al in de opwarming. Die van Genk gingen veel gretiger tekeer. Het zou niet mogen, maar dit is eigen aan mensen. In thuiswedstrijden heeft Club dat probleem niet, want dan spelen ze voor 25.000 man. Daar moeten ze niet voor gemotiveerd worden. Maar nu waren het moeilijke omstandigheden en moest er geknokt worden. Ook dan moet je overeind blijven.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws