Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbauwhede komt met emotionele getuigenis: “Ik kraakte de codes van de deuren op Club Brugge”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

We hadden het graag anders gezien, maar de monoloog van Glenn Verbauwhede is niet mooi. Onze gewezen doelman heeft zijn keepershandschoenen intussen al even aan de haak gehangen, maar komt nog eens terug op enkele bewogen passages uit zijn carrière en persoonlijke leven.

“Ik heb één grote fout gemaakt. Ik had, toen ik 16 jaar was, nooit een profcontract mogen ondertekenen bij Club Brugge”, opent Verbauwhede in HLN. “Ik had naar Moeskroen, of zo, moeten gaan – met een semiprofcontractje, in de luwte -, want als ik dan tóch zo goed was, was men mij later óók wel komen halen. Maar nu… Ineens stond een zak geld voor mij. Ik weet nog dat mijn moeder vroeg: ‘Is dat normaal dat jij op twee uur verdient waar ik een hele maand voor moet werken? Ik was 16 en ik begon te sparen voor een Porsche. Dan ben je al fucked up nog voor het allemaal begint.”

Verbauwhede belandde uiteindelijk op de sportschool in Meulebeke. “Ik herinner mij dat het allemaal redelijk spartaans was. Pas achteraf heb ik beseft dat ik geen normale jeugd kende. Ik had geen vrienden, geen sociaal leven. Maar vooral: geen énkele financiële begeleiding.” Enkele voorbeelden illustreren zijn jeugdige onbezonnenheid. “Ik heb containers Rock & Republic jeansbroeken gekocht om door te verkopen, ik huurde een loods en stak die vol met 500 pokerkistjes om te verkopen, want ‘t was de mode. Ik zou voor mijn 26ste een Porsche hebben, vastgoed in het buitenland…”

Van plan om mijn achternaam te veranderen

Een mogelijke verklaring voor dat alles? “Ik dénk, ik ben haast zeker, dat veel van mijn zottigheden een vorm van compenseren zijn geweest. Ik heb altijd wel aangevoeld dat ik uit een gebroken gezin kom. Ik ben enig kind. Mijn natuurlijke vader heeft mij en mijn moeder verlaten toen ik negen maanden oud was. Later ben ik te weten gekomen dat hij mijn moeder, toen ze nog zwanger was, heeft proberen van de trap te duwen. Toen ik 8 jaar was, heb ik gebroken met mijn pa. Ik ben zelfs van plan om ooit nog mijn achternaam te veranderen, ik verafschuw de naam van mijn vader.”

“Ik moet eerlijk zijn: ik kan niet álles gemakshalve een plaats geven door te verwijzen naar mijn vader. Ik heb fouten gemaakt, natúúrlijk. Ik kraakte de codes van de deuren op Club Brugge om ‘s nachts op de computer van de materiaalman op de paarden te gokken. En mijn relatie met Leen, de moeder van onze kinderen Manon en Gerbaux, is door mijn schuld kapotgegaan. Ik heb gelogen, ben niet eerlijk geweest tegen haar. Maar tegelijkertijd had ik het gevoel dat zo weinig mensen snapten wat er soms in mij omging…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws