Verbauwhede komt met emotionele getuigenis: “Ik kraakte de codes van de deuren op Club Brugge”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

We hadden het graag anders gezien, maar de monoloog van Glenn Verbauwhede is niet mooi. Onze gewezen doelman heeft zijn keepershandschoenen intussen al even aan de haak gehangen, maar komt nog eens terug op enkele bewogen passages uit zijn carrière en persoonlijke leven.

“Ik heb één grote fout gemaakt. Ik had, toen ik 16 jaar was, nooit een profcontract mogen ondertekenen bij Club Brugge”, opent Verbauwhede in HLN. “Ik had naar Moeskroen, of zo, moeten gaan – met een semiprofcontractje, in de luwte -, want als ik dan tóch zo goed was, was men mij later óók wel komen halen. Maar nu… Ineens stond een zak geld voor mij. Ik weet nog dat mijn moeder vroeg: ‘Is dat normaal dat jij op twee uur verdient waar ik een hele maand voor moet werken? Ik was 16 en ik begon te sparen voor een Porsche. Dan ben je al fucked up nog voor het allemaal begint.”

Verbauwhede belandde uiteindelijk op de sportschool in Meulebeke. “Ik herinner mij dat het allemaal redelijk spartaans was. Pas achteraf heb ik beseft dat ik geen normale jeugd kende. Ik had geen vrienden, geen sociaal leven. Maar vooral: geen énkele financiële begeleiding.” Enkele voorbeelden illustreren zijn jeugdige onbezonnenheid. “Ik heb containers Rock & Republic jeansbroeken gekocht om door te verkopen, ik huurde een loods en stak die vol met 500 pokerkistjes om te verkopen, want ‘t was de mode. Ik zou voor mijn 26ste een Porsche hebben, vastgoed in het buitenland…”

Van plan om mijn achternaam te veranderen

Een mogelijke verklaring voor dat alles? “Ik dénk, ik ben haast zeker, dat veel van mijn zottigheden een vorm van compenseren zijn geweest. Ik heb altijd wel aangevoeld dat ik uit een gebroken gezin kom. Ik ben enig kind. Mijn natuurlijke vader heeft mij en mijn moeder verlaten toen ik negen maanden oud was. Later ben ik te weten gekomen dat hij mijn moeder, toen ze nog zwanger was, heeft proberen van de trap te duwen. Toen ik 8 jaar was, heb ik gebroken met mijn pa. Ik ben zelfs van plan om ooit nog mijn achternaam te veranderen, ik verafschuw de naam van mijn vader.”

“Ik moet eerlijk zijn: ik kan niet álles gemakshalve een plaats geven door te verwijzen naar mijn vader. Ik heb fouten gemaakt, natúúrlijk. Ik kraakte de codes van de deuren op Club Brugge om ‘s nachts op de computer van de materiaalman op de paarden te gokken. En mijn relatie met Leen, de moeder van onze kinderen Manon en Gerbaux, is door mijn schuld kapotgegaan. Ik heb gelogen, ben niet eerlijk geweest tegen haar. Maar tegelijkertijd had ik het gevoel dat zo weinig mensen snapten wat er soms in mij omging…”

Laatste Nieuws

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...