Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck pakt nog maar eens uit met flinke sneer aan het adres van Club Brugge

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

Neen, tussen Hein Vanhaezebrouck en Club Brugge zal het nooit klikken. Nu de coach van AA Gent beseft dat maandagvoetbal dit seizoen moeilijk wordt omdat Vincent Mannaert en ook Michel Preud’homme niet willen weten van uitzonderingsmaatregelen voor clubs die Europees doorgaan, reageert hij scherp.

“Ik heb de focus zondag op KV Mechelen gelegd, maar vanaf maandag leg ik die op Genk”, opent Vanhaezebrouck. “Wij hopen donderdag 20.000 mensen in ons stadion te hebben, wij kunnen die niet zomaar in de kou laten staan. Je kan die match niet zomaar laten passeren en zeggen dat zondag het belangrijkste is. De match tegen Mechelen van zondag is uiteindelijk de belangrijkste, maar wij zijn niet de club die zegt: ‘Laat Europa maar schieten, we gaan zeven jonkies zetten’. Dat doen wij niet.”

De trainer van de Buffalo’s kijkt naar eigen zeggen verder dan het clubbelang. “Dat kan ons misschien zuur opbreken, dat is waar. Maar ik vind het altijd heel spijtig dat je er alles aan doet om je te kwalificeren voor Europa – sommigen zelfs voor de Champions League – en dat je dan na twee of drie wedstrijden zegt: ‘Pfft, we kunnen toch niks meer halen, laat het het ons maar laten schieten en focussen op de competitie’. Oké, dat is aan één kant misschien slim, maar aan de andere kant vind ik dat zonde. Want moest iedere club zo redeneren, dan staan we nooit waar we nu staan qua coëfficiënt. Dan zijn we binnen de kortste keren een vaste plaats in de Champions League kwijt.”

Vanhaezebrouck noemt de landskampioen niet bij naam, maar de verwijzing naar Club Brugge is volgens HLN niet mis te verstaan. “Gelukkig zijn wij niet alleen. Gelukkig denken Genk en Anderlecht ook zo. En dat zal ervoor zorgen dat we nog een aantal jaren de kampioen in de Champions League kunnen krijgen, wie dat dan ook is. Of dat dan een club is die er alles aan doet of niet, laat ik in het midden. Maar wij kunnen die Europa League niet laten schieten, ook al gaan we daar achteraf misschien spijt van hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws