Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck krijgt ervan langs uit 2 verschillende hoeken: “Jij deksels stuk buikspek”

Hein Vanhaezebrouck met pintje bier (Club Brugge - AA Gent)

Dat Hein Vanhaezebrouck geen onbesproken figuur is in de Jupiler Pro League, weten we al langer dan vandaag. Maar in aanloop naar de match tegen Club Brugge krijgt de trainer van AA Gent het wel erg zwaar te verduren. 

Eerst en vooral is Jean-Marie Philips, de CEO van Union, niet te spreken over de denigrerende uitspraken van Vanhaezebrouck aan het adres van zijn club. “Mijn spelers weten niet eens waar de afkorting ‘Union S.G.’ voor staat”, vertelde de coach van de Buffalo’s onder meer in volle strijd om Play-Off 1.

“Een bijzonder spijtige uitspraak, vonden wij”, aldus Philips tegenover HLN. “Als meneer Vanhaezebrouck of zijn spelers niet weten waar onze clubnaam voor staat, dan vind ik dat een groot gebrek aan respect voor de geschiedenis van het voetbal. We hebben elf titels gewonnen. Elf hé! Denkt meneer Vanhaezebrouck dat dat niets voorstelt? Bij mijn weten heeft hij er zelf maar ééntje op zijn palmares. Gelukkig hebben hij en AA Gent nog wat tijd om ons in te halen.”

Een elftal dat niet veel voorstelt

Herman Brusselmans plaagt Vanhaezebrouck dan weer in zijn gekende stijl. “Het is vanzelfsprekend de match tussen Gent en Club die ons het meeste aantrekt. Bij AA Gent is men er lichtjes van overtuigd dat het behalen van de titel nog tot de mogelijkheden behoort, al is er hier en daar binnen de club nog wel iemand die vol twijfels zit. Zo kwam ik van de week Hein tegen in de Lange Munt, en ik zei tegen hem: ‘Hein, jij vrolijke dikkerd, hoe gaat het? Zie je het zitten om de kampioen te worden?'”

“Hein trok zenuwachtig aan z’n sigaret en zei: ‘Herman, ik weet het niet, en ik heb er geen goed oog in. Ik zit met vele geblesseerden, en zelfs als die allemaal alsnog zouden kunnen meedoen, dan heb ik een elftal dat eerlijk gezegd toch niet veel voorstelt.’ ‘Kom kom Hein’, zei ik, ‘je moet erin geloven, jij deksels stuk buikspek, en het is de kwestie om positief te denken, en je niet te laten meeslepen door de overheersende idee dat AA Gent ooit één keer kampioen is geworden, maar dat dat de eerste en laatste keer zal geworden zijn. Doe je best, vetklompje!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws