Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanderhaeghe als opvolger voor Preud’homme? KVO-trainer geeft duidelijk antwoord

Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)

Club Brugge speelde de voorbije twee jaar twee keer de bekerfinale. In 2015 werd Anderlecht in de laatste minuut met lege handen huiswaarts gestuurd door Lior Refaelov (2-1), terwijl Ivan Santini het jaar nadien hetzelfde deed met Club Brugge (1-2). Deze keer is het woord aan Zulte Waregem en KV Oostende.

De clubs zelf hebben er énorm veel zin in, maar elders in België leeft de bekerfinale niet bepaald. Onterecht, zo oordelen de coaches van beide ploegen. “Een West-Vlaamse derby, tussen twee Play-Off 1-clubs. Mooier kan toch niet? We moeten ons toch niet verantwoorden omdat we de finale spelen?”, pareert Yves Vanderhaeghe in HLN. “Misschien moeten jullie elk jaar een bekerfinale tussen Club en Anderlecht organiseren, dan zal iedereen content zijn.”

Francky Dury sluit zich daarbij aan. “Kijk, als je de rangschikking bekijkt, staan wij terecht in de top zes. En dan spelen wij terecht de bekerfinale. Vorig jaar moest ik me bijna excuseren dat we Play-Off 1 speelden ten koste van Standard.”

Een toptrainer in spe

In aanloop naar de bekerfinale kunnen beide trainers het alvast goed met elkaar vinden. Zo spreekt Dury vol lof over Vanderhaeghe. “Mijn complimenten voor Yves: hij had Cyriac, Akpala, Pedersen… maar toch speelde hij meteen met Dimata. Pas 19, geen statistieken. Ik zie stabiliteit, nuchterheid. Yves heeft zich als coach de laatste twee jaar duidelijk ontwikkeld. Een toptrainer in spe. Het zou zeer goed kunnen dat hij meer prijzen pakt in zijn carrière als mij. Hij is nog jong. Maar als hij naar een topploeg gaat, moet hij naar Anderlecht gaan.”

Nochtans was Vincent Mannaert vroeger de zaakwaarnemer van Vanderhaeghe. “Dat klopt”, bevestigt de trainer van KV Oostende. “Maar toch teken ik meteen als Marc Coucke mij een contract van tien jaar voorlegt. Ook als Club Brugge een opvolger voor Michel Preud’homme zoekt”, klinkt het klaar en duidelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws