Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt wikt en weegt Club Brugge: “Van zijn vormcrisis word je niet bepaald vrolijk”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden. Anderlecht won daarentegen met 3-0 van Waasland-Beveren en gaat zo de Play-Offs in met één punt voorsprong. 

Peter Vandenbempt ziet op dit moment dan ook een voordeel voor Paars-Wit. “Het feit dat Club Brugge, dat al sinds nieuwjaar aan de leiding staat, nu een punt achter staat, is verwaarloosbaar. Maar het zakken naar de tweede plaats komt toch aan in Brugge. Ook niet onbelangrijk is dat bij een gelijke stand in Play-off I de plaats aan het einde van de reguliere competitie telt.”

“Bij Club staat de barometer dus op slecht weer”, oordeelt de analist tegenover Sporza. “Dat zag je aan de ontgoochelde reactie van Preud’homme. Zijn ploeg speelde niet scherp genoeg. Dat is een oud zeer, maar nu speelt Blauw-Zwart ook zo thuis. Verder zijn er ook nog de blessures: Izquierdo is 6 weken out en Limbombe en Diaby staan aan de kant. Ook van de vormcrisis van Refaelov word je niet bepaald vrolijk.”

“Bij Anderlecht merk je het omgekeerde: er heerst een goede sfeer en de resultaten zijn er, ook in Europa. Coach Weiler kent nauwelijks blessures en heeft veel wisselmogelijkheden. Wie eind november zei dat Anderlecht nu zo zou spelen, is een straffe ziener”, besluit Vandenbempt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws