Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Preud’homme had het nog niet luidop durven zeggen”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Er was dit seizoen al heel wat kritiek op hem, maar feit is dat Hans Vanaken de laatste weken zijn niveau serieus opkrikte. De prestaties van onze 24-jarige middenvelder gingen tegen Lokeren, Westerlo en Zulte Waregem crescendo. 

“Michel Preud’homme had het na het verlies in Lokeren nog niet luidop durven zeggen (wel psychologisch slim in zijn oor gefluisterd), maar de coach had daar al gezien dat de allerbeste Hans Vanaken eraan komt”, vertelt Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. De Brugse trainer verzweeg zijn bewondering voor Vanaken op Daknam overigens omdat Club er met 1-0 onderuit ging.

Ook Vandenbempt is onder de indruk van Vanaken. “Op het knollenveld van Westerlo bleef hij voetballende oplossingen zoeken en sleurde hij Club Brugge er zelf door, tegen Zulte Waregem dirigeerde hij met de flair en de klasse van een ervaren orkestmeester. De tegenstand was natuurlijk heel zwak, maar Vanaken was overal (aanspeelbaar) voor de korte kaats, de dribbel, de slimme bal binnendoor of de lange in de rug van de defensie. En zelf ook een paar keer aan het kanon. Een totaalprestatie van de Limburger.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws