Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt looft het Brugse collectief, maar heeft extra bewondering voor één man: “Een fenomeen toch”

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge had afgelopen vrijdag geen kind aan een onmondig Zulte Waregem. De nummer 3 uit de Jupiler Pro League werd kansloos met 5-0 huiswaarts gestuurd. Essevee kampte natuurlijk met de nodige blessures – met een vertimmerde defensie tot gevolg – maar in de heenmatch eindigde de confrontatie tussen beide ploegen nog op een scoreloos gelijkspel aan de Gaverbeek.

Volgens Peter Vandenbempt zal de titelstrijd dit jaar een onderling duel worden tussen Club en Anderlecht, die beide 58 punten tellen. Dat zijn nu al 8 stuks meer dan Francky Dury en de zijnen. “Club Brugge bolt zonder veel energie op kruissnelheid richting Play-Off 1, met een elftal helemaal in balans en op elke situatie voorbereid.”

“Club heeft bovendien veel tactische flexibiliteit en Ruud Vormer als ontdekking op de rechtsback: een fenomeen toch, de Nederlander, de vleesgeworden polyvalentie. Gelukkig is er nog Anderlecht dat bijzonder moeilijk te kloppen is en dat individuele spelers als Tielemans naar z’n beste vorm ziet groeien, of de kampioen had nu al een naam”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws