Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Je kan het Club Brugge niet kwalijk nemen”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Er werd de voorbije week heel wat gezegd en geschreven over maandagavondvoetbal. Peter Vandenbempt komt in zijn column voor Het Nieuwsblad nog één keer terug op de heikele “maandagblues” en concludeert dat er misschien eens naar de fans geluisterd moet worden.

“Dat het toch weer gewoon over geld ging, riep er één uit gewoonte. Nee, daar had het nu eens niets mee te maken”, steekt Vandenbempt van wal. “De bezorgdheid van Anderlecht en AA Gent over de gevolgen van hun ­Europese parcours voor hun slagkracht in Play-Off 1 is legitiem, maar in het geval van Gent was het bochtenwerk net iets te opzichtig.”

“Bernd Thijs vond het twee jaar geleden “vreemd” dat ze bij Club Brugge “klagen over vermoeidheid”. Absoluut Europees willen spelen, maar wanneer je het goed doet, vinden dat je benadeeld bent, die logica ontsnapte hem. En Hein Vanhaezebrouck vond het “niet ideaal, maar doenbaar, donderdag en zondag spelen, geen reden tot klagen”.

Sport die mikt op gezinnen met kinderen

“De praktijkervaring heeft hen intussen wijzer gemaakt en dat is goed, maar je kan Club Brugge niet kwalijk nemen dat het zich nu even verzet tegen een plotse invoering van maandagavondvoetbal”, oordeelt de analist. “Pierre François verkondigde dat de beslissing twee jaar geleden al genomen was, maar werkelijk niemand van de aanwezigen erkende de (in de notulen ­geacteerde) opmerking van Vincent Mannaert daarover als een formele goedkeuring van maandagavondvoetbal.”

Vandenbempt stelt zich hoe dan ook vragen bij de haalbaarheid van maandagvoetbal. “Bekervoetbal moet dringend naar het weekend verhuizen om meer volk te lokken, op Europese avonden zijn onze stadions teleurstellend gevuld en midweekspeeldagen lokken ook steevast minder publiek. Maar de sport die graag mikt op gezinnen met kinderen gaat straks wel op maandag voetballen? Los van de onmogelijkheid om het in onze overvolle kalender in te passen, mag misschien voor één keer de supporter beslissen. En geloof Weiler: die wil er echt niet aan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws