Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van Damme over voorbeeldfunctie Club Brugge en interesse van Mannaert & co

Jelle Van Damme (LA Galaxy)

Club Brugge versterkte zich tijdens de voorbije wintermercato met 5 spelers. Al had Blauw-Zwart vanzelfsprekend nog heel wat andere transferpistes, zoals bijvoorbeeld Jelle Van Damme. Maar de oude bekende uit de Jupiler Pro League koos uiteindelijk voor een verlengd verblijf in Amerika.

Van Damme was een paar keer een opvallende aanwezige op de tribunes van Jan Breydel, maar Club ontkende dat de 33-jarige linksachter in de belangstelling stond. De speler zelf beweert intussen echter anders. “Ik was heel even in contact met Club Brugge. Er is langs beide kanten wat gepolst, al werd het nooit echt concreet”, aldus de aanvoerder van LA Galaxy in HLN.

Ook in Luik polsten ze naar de diensten van Van Damme. “Jankovic wou me naar Standard halen. We hadden het er een paar keer over. Ik heb ook met Venanzi gesproken. Hij weet hoe ik over die club denk. Bij een deftig voorstel was dat voor mij zeker een optie, maar het is nooit verder gegaan dan dat”, klinkt het.

Bij Club Brugge hebben ze het begrepen

De gewezen publiekslieveling van Sclessin vindt overigens dat Standard beter een voorbeeld kan nemen aan Club Brugge. “Ik zeg het nu al zeven jaar. Die club heeft stabiliteit nodig. Ze blijven constant van trainer wisselen. Er is geen regelmaat. Heel spijtig, want het blijft een zalige club. Ze begonnen het seizoen met een kern van meer dan 30 spelers. Dat kan niet werken.”

“Wat ze moeten doen? Ik heb het tegen Duchâtelet destijds vaak genoeg gezegd. 80 procent van de spelersgroep bij mekaar houden en een kwaliteitsinjectie toevoegen. Als je wil meedoen voor de prijzen, dan moet je in de spelersgroep investeren. Elk jaar weer een hele nieuwe ploeg laten aanrukken, dat marcheert niet. Bij Club Brugge hebben ze dat begrepen. Die houden hun elftal grotendeels samen en voegen er een paar goede spelers aan toe. Dat werpt nu zijn vruchten af.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws