Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Stuivenberg ziet in aanloop naar Play-Offs groot voordeel voor Club ten opzichte van Anderlecht

Vanaken - Refaelov - Simons - Izquierdo

Quasi elke voetbalanalist is het erover eens dat Club Brugge en Anderlecht straks zullen strijden om het kampioenschap. Genk-trainer Albert Stuivenberg, die Blauw-Zwart onlangs nog in eigen huis met 2-1 klopte, is van mening dat Michel Preud’homme een streepje voor heeft.

Marc Degryse heeft na het 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden zo zijn twijfels bij de landskampioen. “Je kan alles voorbereiden als trainer qua instelling en tactiek, maar de vorm van een speler en zijn vertrouwen heb je niet in de hand. Dat bedoelt Preud’homme met de ontbrekende mentaliteit. De vraag is nu of je dat in de komende twee weken op weg naar de Play-Offs nog kan oplossen.”

Stuivenberg greep zelf met Racing Genk naast Play-Off 1, maar heeft er een goed oog in voor Blauw-Zwart. “Het voordeel is dat Club Brugge weinig internationals heeft. Dus volgens mij gaan ze hun komende weken nog heel goed kunnen besteden”, klinkt het in Extra Time.

De cijfers bewijzen alvast het gelijk van de trainer van de Limburgers. In totaal missen de zes Play-Off 1 ploegen 38 spelers met interlandverplichtingen. In volgorde van hoeveelheid: Anderlecht (13), AA Gent (9), KV Oostende (6), Zulte Waregem (4), Sporting Charleroi (3) en ook Club Brugge dus 3 met Lior Refaelov (Israël), Dorin Rotariu (Roemenië) en Dion Cools (Belgische beloften).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws