Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Stadion-analisten hebben duidelijke mening over discutabel doelpunt De Petter, MPH fronst de wenkbrauwen

Boskamp - Degryse - Coninx

Zondagnamiddag kwam Club Brugge even voor het rustsignaal op achterstand door een al dan niet terecht goedgekeurd doelpunt van Steven De Petter. Op aangeven van de lijnrechter oordeelde scheidsrechter Nicolas Laforge dat de bal over de doellijn was geweest.

De Petter zelf was allesbehalve zeker van zijn stuk. “Daarvoor was ik te intensief in die actie betrokken en stond ik ook in een positie dat ik dat niet kon zien. Maar ik had het gevoel van wel. Vandaar dat ik onmiddellijk begon te juichen”, vertelt hij in HLN.

Michel Preud’homme plaatste een opvallende kanttekening bij het doelpunt. “Blijkbaar is onze thuisreputatie dan toch niet zo groot, als de lijnrechter zo oordeelt, terwijl niemand echt met zekerheid kan zeggen of die bal over de lijn was. In twijfelgevallen word je of naar boven of naar beneden getrokken. In ons geval naar beneden. Als ik dan vergelijk met andere ploegen die het in het begin van het seizoen moeilijk hadden… Die zijn naar boven getrokken.”

Geen discussie mogelijk

In Stadion was er daarentegen geen sprake van twijfel. “Butelle staat serieus achter zijn lijn”, oordeelt Herman Brusselmans. “Hij staat in de helft van zijn goal en de bal is dan ook achter de lijn.” Johan Boskamp sluit zich bij die mening aan. “Je moet zien waar Butelle die bal gaat halen. Die zit erin joh.”

“Oké, op de beelden kan je het goed zien”, besluit Tom Coninx. “Geen discussie mogelijk en ook geen doellijntechnologie mogelijk. Wel degelijk een geldig doelpunt ondanks het protest van Butelle bij scheidsrechter Nicolas Laforge.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws