Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Spelersmakelaar kondigt onverwachte transfer bij Club Brugge aan: “Een veelgevraagd profiel”

Vossen - Denswil - Poulain - Teunckens - Claudemir - Vormer - Butelle - Diaby - Pina (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge slaagde er tijdens de voorbije twee transferperiodes met verve in om zijn kampioenenploeg samen te houden. Blauw-Zwart was enkel genoodzaakt om Thomas Meunier naar PSG te laten gaan. Desondanks was er héél wat interesse in de Brugse spelersgroep. Onder meer José Izquierdo, Bjorn Engels, Stefano Denswil en Abdoulay Diaby waren grof wild op de transfermarkt. Laatstgenoemde beleeft een horrorseizoen, maar de manager van Diaby sluit een vertrek in de zomer allesbehalve uit.

Neen, het is niet het seizoen van Diaby. De man die vorig seizoen uitgroeide tot topschutter van Blauw-Zwart heeft in de huidige jaargang nog niet gescoord in 704 speelminuten. De Franse Malinees hoopt om in de Play-Offs alsnog een rol van betekenis te kunnen spelen, maar een blessure gooit hoogstwaarschijnlijk roet in het eten.

“Net op het moment dat Abdou me zei dat hij de vorm voelde komen. Dit was het perfecte moment om terug te keren, maar het heeft niet mogen zijn”, sakkert Tonci Martic, de spelersmakelaar van Diaby. “Dit was niet het plan dat we vorige zomer voor ogen hadden. Dat was nog één jaar bij Club blijven, schitteren in de Champions League, vervolgens Club opnieuw kampioen maken en dan door de grote poort vertrekken. Uit erkentelijkheid ook voor de verbeterde overeenkomst die Club Abdou deed”, klinkt het in HLN.

Door de teleurstellende statistieken van dit seizoen zal de buitenlandse interesse in Diaby ongetwijfeld wat bekoeld zijn, maar toch zet Martic de deur voor een transfer op een kier. “Die transfer is nog niet verloren. Als hij er toch nog in slaagt degelijke Play-Offs te spelen, is hij wellicht weg. En zo niet, zou het ook geen ramp zijn om nog een jaar bij Club te blijven. Dan is hij nog maar 26, hé. Bovendien duurt de transferperiode tot eind augustus. Een goed seizoensbegin kan ook al veel doen. Zeker omdat hij als snelle pocketspits een veelgevraagd profiel bezit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws