Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons heeft de knoop doorgehakt over zijn toekomst

Simons en Vossen

De laatste jaren wordt het stilaan een gewoonte: de vraag rijst of Timmy Simons al dan niet zijn voetbalschoenen aan de haak zal hangen. Intussen heeft onze 40-jarige middenvelder de mijlpaal van 1000 officiële wedstrijden bereikt en was het lang hoogst twijfelachtig of hij daar na dit seizoen nog een vervolg aan zou breien…

Nu lijken Club Brugge en Simons echter tot een akkoord gekomen te zijn. Onze kapitein doet er – behoudens fysieke ongelukken – nog een jaartje bij! Met het nakende vertrek van sterkhouders als José Izquierdo, Bjorn Engels, Stefano Denswil en misschien ook Abdoulay Diaby, wil het Brugse bestuur de hiërarchie in de kleedkamer namelijk niet té hard verstoren. Als Michel Preud’homme straks de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekt, wil Blauw-Zwart nog altijd een stabiele spelersgroep kunnen presenteren.

“Dat de intentie er bij beide partijen is, is al een grote stap”, vertelt Simons aan HLN. “Maar het zal niet ten koste van alles gebeuren. Als ik na een aantal matchen in Play-Off 1 voel dat het over en uit is, dan moet ik eerlijk zijn ten opzichte van mezelf. En ten opzichte van Club. Maar als ik me op het einde van het seizoen even goed voel als nu, dan teken ik direct bij.”

Simons beseft dat het niet gemakkelijk zal worden, maar is nog altijd énorm gedreven. “Dat je eens van het kastje naar de muur wordt gespeeld, hoort erbij. Daar laat ik me niet door beïnvloeden om al dan niet te stoppen. Je moet het grotere verhaal bekijken. Anders was ik al twintig keer moeten stoppen (lacht). Het is misschien erg om te zeggen, maar elk seizoen heb je wel matchen waarbij je jezelf afvraagt: ‘Wat zit ik hier te doen?’ Maar daar kom ik sterker uit. Ik haal er zelfs mijn energie uit.” In december wordt onze aanvoerder 41.

PS: je kan de biografie van Timmy, 1000, nu online bestellen zolang de voorraad strekt.

Timmy Simons boek 1000

☑ Voor 23 uur besteld, morgen in huis
☑ 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
☑ Dag en nacht klantenservice

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws