Preud’homme komt met heel slecht nieuws over Izquierdo

Michel Preud'homme zorgen

Club Brugge heeft op de laatste speeldag van de reguliere competitie zijn leidersplaats moeten afstaan door een 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden. Steven De Petter, Hans Vanaken, Claudemir en Pieter Gerkens namen de doelpunten voor hun rekening. Daardoor gaat Blauw-Zwart met één punt achterstand op Anderlecht – dat met 3-0 won van Waasland-Beveren – de Play-Offs in. 

Na afloop was Michel Preud’homme erg gefrustreerd. Zo trapte onze coach net na het laatste fluitsignaal nog een bal het terrein op en zocht hij meteen de kleedkamers op. En jammer genoeg had de Brugse coach op de persconferentie nog meer slecht nieuws.

“We zijn Izquierdo een tijdje kwijt”, sakkerde de Luikenaar. “Hij heeft een serieuze spierscheur. De eerste diagnose zegt zes weken onbeschikbaarheid. Dat is heel jammer, maar we gaan zoals we altijd gedaan hebben naar oplossingen zoeken.” Club hoopte zijn Colombiaanse sneltrein in het begin van Play-Off 1 te recupereren, maar dat plan zal dus niet kunnen doorgaan. Ook Anthony Limbombe ligt nog een tijdje in de lappenmand. “Anthony zal nog buiten strijd zijn tot halfweg de Play-Offs”, klinkt het op de officiële site.

Over de match zelf was MPH duidelijk. “Er was te weinig tempo, beweging en snelheid in de eerste helft. Je kan altijd moeilijke momenten hebben in een wedstrijd of een kampioenschap, en dan heb je ofwel het geluk mee of tegen. Bij ons zat het tegen, want niemand kan zeggen of die bal bij het doelpunt binnen of buiten was. Al neemt dat uiteraard niet weg dat we te weinig getoond hebben. Na de rust hebben we de oplossing gevonden, maar de grootste teleurstelling is dat je uiteindelijk toch nog de zege verspeelt. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Laaste nieuws

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...

Henk Houwaart heeft een heel duidelijke boodschap voor blauwzwart

Club Brugge moet vol inzetten op het duel met Manchester United. Dat is de boodschap van Henk Houwaart aan blauwzwart-trainer Philippe Clement....

Clement: “Ik beslis niet of Diatta speelt”

Speelt Krepin Diatta vanavond tegen Manchester? Hij miste de heenwedstrijd en met alle afwezigen meegerekend is hem laten spelen haast de enige...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...

Henk Houwaart heeft een heel duidelijke boodschap voor blauwzwart

Club Brugge moet vol inzetten op het duel met Manchester United. Dat is de boodschap van Henk Houwaart aan blauwzwart-trainer Philippe Clement....

Clement: “Ik beslis niet of Diatta speelt”

Speelt Krepin Diatta vanavond tegen Manchester? Hij miste de heenwedstrijd en met alle afwezigen meegerekend is hem laten spelen haast de enige...

Vincent Mannaert ziet groot verschil tussen Brugge en Manchester

Vincent Mannaert staat met veel trots in het Theatre of Dreams in Manchester. Geen Champions League, maar wel Europa League met Club...