Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opvallende gelijkenis tussen Club Brugge en Westerlo: “Een kampioenschap vol kronkels”

Ruud Vormer (Club Brugge - Westerlo)

Op één speeldag van het einde van de reguliere competitie zijn enkel Club Brugge en Anderlecht van de G5 vertegenwoordigd in Play-Off 1. Maar dat is lang niet het enige opvallende in de huidige voetbaljaargang.

“Het voetbal van AA Gent is soms van een belabberd niveau”, oordeelt Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. “Zoals zaterdagavond op Waasland-Beveren bleek. Met veel slordigheden in de verdediging. Niet voor het eerst dit seizoen wees Hein Vanhaezebrouck daarop. Op de vraag waarom hij dat telkens weer moest herhalen, zei de trainer op de persbabbel dat hij dat ook niet wist. Dat is verstandig want anders moet hij het proces van een aantal spelers maken. Of beter: het gebrek aan mentaliteit aanklagen.”

“Maar Vanhaezebrouck staat wat dat betreft niet alleen. Ook Michel Preud’homme kloeg zaterdag na de nederlaag in Genk over spelers die als lammetjes aan de wedstrijd waren begonnen. En ook dat klonk als een refrein. Overal zijn de werkpunten dezelfde: de spelers scherp en bij de les houden. Dat je dat als trainers telkens weer moet doen, is eigenlijk verbijsterend.”

Club = Westerlo

“Zondag eindigt de eerste schijf van het kampioenschap. Wie een duik neemt in het woud van cijfers stuit op verrassende gegevens. Dat bijvoorbeeld Club Brugge buitenshuis niet meer scoorde dan…Westerlo. Of dat Zulte Waregem op verplaatsing even productief is als thuis. En dat AA Gent zaterdag pas zijn tweede overwinning pakte buitenshuis. Het past allemaal in een kampioenschap vol kronkels.”

“Voorspellingen zijn moeilijker dan ooit. Redt Moeskroen zich alsnog ten nadele van Westerlo? Moet AA Gent de smadelijke gang naar Play-Off 2 inslaan? Tuimelt Charleroi uit Play-Off 1? Dat zou een domper zijn voor het werk dat Felice Mazzu daar leverde. Anderzijds: de meest frivole ploeg zijn de Zebra’s niet, er wordt vooral gevoetbald vanuit de reactie. Zoals ook hier cijfers weer aantonen: alleen Lokeren, Waasland-Beveren, STVV en Moeskroen scoorden in deze competitie minder dan Charleroi.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws