Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Vanaken: “Heel weinig mensen weten het, maar altijd bij de eerste 2 of 3 van de ploeg”

Hans Vanaken viert tijdens kampioenenmatch tegen Anderlecht

In de uitmatch tegen KRC Genk ging Hans Vanaken samen met zijn ploegmaats ten onder, maar in de weken voordien bewees de 24-jarige Limburger dat hij het beste wellicht gespaard heeft voor in de Play-Offs. 

“Het is de bedoeling om mijn statistieken nog wat op te krikken, ja”, opent Vanaken. “Het mag nog wat meer zijn, want op mijn positie moet je beslissend zijn.” Toch ziet hij goals en assists niet als een echte doelstelling. “Persoonlijk succes is fijn, maar het teambelang staat voorop. Ik ben ook tevreden als ik betrokken ben bij een aanval die resulteert in een doelpunt. Maar na twee weken weet niemand nog dat je een ‘pre-assist’ hebt gegeven, want dat wordt niet bijgehouden in een lijstje.”

Een deel van de Brugse aanhang is van mening dat Vanaken een nonchalante indruk geeft. “Het is inderdaad wel zo dat de buitenwereld een verkeerd beeld over me heeft. Dat het me allemaal niet kan schelen, klopt echt niet. Ik begrijp dat sommige mensen door mijn manier van lopen en mijn houding denken dat het zo is. Als we tijdens een wedstrijd op achterstand staan, ben ik héél ambetant, hoor. Ik wil élke match winnen en ik ga er iedere keer opnieuw voor de volle 100% voor. Eigenlijk heb ik hetzelfde strijdershart als Vossen en Vormer, alleen uit zich dat op een andere manier. Zij zijn vinniger en dus komt dat anders over.”

Buitenstaanders beseffen het niet

Velen lijken ook te vergeten dat Hans in defensief opzicht een belangrijke schakel is in de ploeg van Michel Preud’homme. “Ik denk dat heel weinig mensen weten hoeveel ik precies loop. De buitenstaanders beseffen het misschien niet, maar wij, de spelers, krijgen na onze wedstrijden de cijfers onder ogen”, klinkt het tegenover Voetbalkrant.

“Op gebied van het aantal afgelegde kilometers ben ik bijna altijd bij de eerste twee of drie van de ploeg. Meestal zit ik rond de 13 kilometer per wedstrijd.” Erg veel gezien zijn positie, maar daar heeft Vanaken een verklaring voor. “Dat komt omdat ik iemand ben die gebruik probeert te maken van de ruimtes. Ik zorg voor diepgang en benut de breedte van het veld. Soms trek ik naar de linkerkant, dan weer naar de rechterkant. Ik leg veel afstand af en heb daar absoluut geen problemen mee.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws