Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mysterie ontrafeld: “Daarom kreeg Fran Brodic nog geen kans bij eerste ploeg”

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

30 goals in 23 matchen. En toch staat de teller van Fran Brodic nog altijd op 0 minuten bij de A-kern van Club Brugge. Bij gebrek aan scorende spitsen – enkel Jelle Vossen vindt dit seizoen immers vlot de weg naar doel – trekken sommige fans zich de haren uit: “Waarom krijgt hij geen kans Michel?”, klinkt het steevast.

Het Laatste Nieuws heeft echter een duidelijk antwoord gevonden op die vraag. “In 2014 kwam de technische pocketspits met het etiket ‘groot talent’ over van Zagreb, waar hij op zijn 16de de jongste debutant ooit werd. Maar bij Club raakte hij zelfs niet in de wedstrijdselectie. Begin vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Antwerp, maar door aanhoudend blessureleed kon hij zich nooit doorzetten, waarna de huurovereenkomst in februari vroegtijdig werd beëindigd. Daarna leek er voor hem geen toekomst meer weggelegd in Brugge. Te kleine motor, niet snel genoeg, amper verdedigend werk, te weinig duelkracht vooral: de verwijten waren legio.”

En dus was Club hem op dat moment liever kwijt dan rijk. “Preud’homme nam hem in de voorbereiding opnieuw op in de A-kern om hem in het uitstalraam te zetten, maar er waren amper clubs geïnteresseerd.” En zo belandde de 20-jarige Kroaat opnieuw bij de beloften, waar hij met 30 goals in 23 matchen ontplofte.

Desondanks is de kans klein dat Brodic straks mag opdraven bij de grote jongens. “Voor Preud’homme en zijn technische staf heeft hij de kansen die hij in het verleden kreeg, niet gegrepen. Begin maart nog mocht hij met de A-kern meetrainen en zonder de Kroatische nationale ploeg was hij ook mee naar Marbella. Het toont aan dat de Kroaat wel stappen heeft gezet, maar voor MPH nog lang niet voldoende. Die 30 goals bewijzen dat hij een neus heeft voor goals, maar de verwijten blijven dezelfde. Bovendien wordt er op gewezen dat het ‘maar’ op beloftenniveau is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws