Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH tilt héél zwaar aan nederlaag op Genk en haalt uit naar zijn spelers

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge verloor zaterdagavond met 2-1 op bezoek bij KRC Genk en had dat vooral te danken aan zijn slappe begin van de wedstrijd. Michel Preud’homme wond na afloop dan ook geen doekjes om zijn analyse.

“Ik til héél zwaar aan deze nederlaag”, opent de coach tegenover PlaySports. “Vorig jaar kregen we hier ook al veel doelpunten tegen. Dus had ik gezegd dat we vanaf de eerste minuut scherp moesten zijn. Maar wij verdedigden niet en wonnen geen duels. Wij speelden als 10 lammetjes tegen 10 tijgers. We hadden 5 of 6 goals kunnen binnenkrijgen.”

“Gelukkig voor ons pakte Butelle nog een paar goeie ballen en bracht Izquierdo ons met één actie terug in de match”, gaat MPH verder. “Maar het stoort mij vooral dat iedereen gewaarschuwd was en we dan nog zó verrast worden.”

Spijtig genoeg maar 3 wissels

De Brugse coach heeft ook al nagedacht over een mogelijke oplossing voor het probleem. “Het komt niet naturel, dus zal ik het er hard moeten inpompen door kwaad te zijn. Want je ziet dat het niet vanzelf gaat. We zijn pas na 20 minuten een beetje beginnen mee te voetballen. En dan nog, als je 2-1 achter staat en een punt kan redden, dan wil ik meer grinta zien.”

Preud’homme was op dreef en duidelijk niet van plan om zijn spelers te sparen. “Spijtig genoeg kan je maar 3 vervangingen doen. Sommigen had ik misschien nog eerder naar de kant moeten halen. Waarom Diaby en Wesley? Ik wilde snelheid en kracht brengen, maar nu is Abdou spijtig genoeg weer gekwetst.” Lees hier meer over de blessure van Diaby.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws