Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH blikt vooruit op Play-Offs: “Enkel op die manier kunnen we opnieuw kampioen worden”

Michel Preud'homme met Club-sjaal

Club Brugge en zijn trouwe aanhang moest er maar liefst 11 jaar op wachten, maar op 15 mei 2016 ontplofte het Jan Breydelstadion. En toch is de honger naar het verlengen van de titel groot. Een tweede opeenvolgende kampioenschap is immers al geleden van de jaren ’70 onder Ernst Happel.

“Als je iets eet dat lekker is, wil je dat ook opnieuw eten hé”, maakt Michel Preud’homme een mooie vergelijking. “We willen terug proeven van die schitterende momenten van vorig seizoen. We hebben de smaak te pakken.”

Al oogt het programma om mee te beginnen wel loodzwaar. “Als je naar Gent, Zulte Waregem en Anderlecht in de eerste vier wedstrijden moet, is dat lastig. Maar vorig jaar hadden we ook zo’n programma.” Toen pakte Club 6 op 12 in zijn eerste vier wedstrijden, maar werd het alsnog kampioen op speeldag 8.

“Enkel met dezelfde mentaliteit als vorig jaar kan Club Brugge opnieuw kampioen worden”, benadrukt de Luikenaar. Al moet de Brugse coach in de Ghelamco Arena wel enkele sterkhouders missen, waaronder de Gouden Schoen. “Vergeet ook Anthony Limbombe zeker niet. Hij is heel belangrijk geweest voor ons, net als Abdoulay Diaby. Dat zijn drie dezelfde types. Ze maken acties op snelheid, maar we hebben zeker mogelijkheden om dat op te lossen”, besluit MPH tegenoverVTM Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws