Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Moet Club Brugge op zoek naar andere opties? Eersteklasser is duidelijk: “In ideale wereld blijft hij nog tien jaar bij ons”

Verhaeghe - Preud'homme

Het is goed mogelijk dat Club Brugge binnenkort op zoek moet naar een nieuwe trainer. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert moesten Michel Preud’homme vorig jaar al overtuigen om door te gaan, na dit seizoen houdt hij het wellicht wél voor bekeken als T1 van Blauw-Zwart.

Felice Mazzu wordt algemeen aanzien als een potentiële opvolger van Preud’homme. Mazzu verricht al enkele jaren goed werk bij Sporting Charleroi, maar daar willen ze hun succescoach liefst zo lang mogelijk houden.

Sir Alex Ferguson

“Ik ben niet bang om Mazzu te verliezen. Ik zal er alles aan doen om van hem onze sir Alex Ferguson te maken. Alleen besef ik maar al te goed dat ik daarvoor zowel zijn sportieve als financiële ambities moet blijven voeden”, vertelt Mehdi Bayat, de sterke man bij Charleroi.

“Ik ken Felice. Hij is een echte Carolo. Hij begon op het allerlaagste niveau met de ultieme ambitie om ooit trainer van Charleroi te worden. En toch heeft hij mij een eerste keer wandelen gestuurd. Hij was trainer bij White Star Brussels en wilde daar het project waaraan hij begon afmaken.”

In ideale wereld zit hij nog tien jaar bij ons op de bank

“Bij ons heeft hij pas een nieuw contract getekend en is hij aan zijn eerste jaar van een cyclus van drie bezig. Behalve die episode met Standard heeft er nog nooit echt een club bij ons aangeklopt voor Mazzu.”

Bij De Zebra’s hopen ze dat hun coach nog járen op Mambourg blijft. “In een ideale wereld zit hij nog tien jaar bij ons op de bank. Hij past perfect bij Charleroi. Felice is voor mij al een toptrainer, maar wie garandeert hem dat hij bij Anderlecht, Club Brugge of eender welke topclub rendeert? Als je een goede speler in een andere club, kleedkamer en omgeving dropt, gaat hij ook niet zomaar hetzelfde doen. Zo simpel is voetbal niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws