Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Met deze uitspraken geeft Preud’homme Club-fans hoop op nieuw titelfeest

Michel Preud'homme duim omhoog

Net voor aanvang van de Play-Offs ziet het ernaar uit dat Anderlecht en Club Brugge zullen strijden om het kampioenschap. Michel Preud’homme spreekt zowaar van 6 titelfavorieten, maar ziet zijn manschappen wel met de eerste plaats aan de haal gaan.

Anderlecht schuift de favorietenrol met veel plezier door naar Club, maar daar wil Preud’homme niet van weten. “Dat zijn uitspraken die altijd net voor de Play-Offs vallen. Wij zijn niet de enige favoriet. Ik kijk ook naar Anderlecht en AA Gent. En vergeet Zulte Waregem, Oostende en Charleroi niet. In de Play-Offs kan iedereen van iedereen winnen. Voor mij zijn er 6 favorieten. De ene club misschien al wat meer dan de andere, op basis van naam, cultuur en geschiedenis. Niet per se op basis van kwaliteit, want anders speelden ze niet in PO 1.”

De Brugse coach beseft dan ook dat zijn mannen straks scherp voor de dag zullen moeten komen. “Los van de Play-Offs vind ik dat het nog niet schitterend geweest is dit seizoen. Dat is misschien de prijs die we moeten betalen voor de inspanningen van de voorbije twee jaar. In de Champions League was het niet genoeg. In de beker was het ook niet genoeg. In het kampioenschap staan we wel min of meer waar we wilden. En als je niet alles wint, krijg je automatisch ook nog eens kritiek. Maar ik zeg het: ik had er zelf ook meer van verwacht. Ook al kan niet alles altijd perfect zijn.”

Desondanks ziet MPH de Play-Offs rooskleurig tegemoet. “Ik denk dat het beste van deze groep nog moet komen. Ik geef mijn spelers het voordeel van de twijfel, omdat zij weten dat de beslissing pas in de Play-Offs valt. Zelfs na de titel van 2016 voel ik nog veel honger. Niet al de huidige spelers waren er vorig jaar bij. Plus: als je die viering van 2016 meegemaakt heb, wil je dat opnieuw meemaken. Er zijn schitterende dingen gebeurd”, besluit de Luikenaar bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws