Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mazzu voorspelt titelstrijd en geeft aan bij welke 2 Belgische topclubs hij zichzelf als trainer ziet

Felice Mazzu (Sporting Charleroi)

Felice Mazzu werd op 2 mei 2013 aangesteld als trainer van Sporting Charleroi en laat sindsdien al bijna 4 jaar mooie dingen zien in het Stade du Pays. Ook deze keer slaagde hij er opnieuw in om de Carolo’s naar Play-Off 1 te loodsen. En straks is hij één van de grootste kanshebbers om Michel Preud’homme bij Club Brugge op te volgen.

Door de gekende puntenhalvering heeft Charleroi nu 25 punten en telt het ‘slechts’ zes punten achterstand op koploper Anderlecht. Desondanks verwacht Mazzu niet dat zijn ploeg straks een rol van betekenis zal spelen in de titelstrijd. “Wie kampioen wordt? Mag ik een joker inzetten? Neen? Anderlecht zit in een uitstekende periode. Club heeft zoveel kwaliteit dat het er altijd opnieuw staat. Allez, Club Brugge dan maar. Waar wij met Charleroi eindigen, is moeilijk te zeggen. Ons doel is om Europees te spelen.”

Mazzu weet dat zijn naam al meermaals in verband gebracht werd met Club Brugge en sluit een stap hogerop in de Jupiler Pro League zeker niet uit. “Welke Belgische topclub het dichtst aanleunt bij mijn DNA? Ik ken die clubs niet van binnenuit, maar ik kan me wel inbeelden dat ik bij Club Brugge of AA Gent kan passen.”

Tot slot geeft de coach van Charleroi toe dat hij opkijkt naar Diego Simeone van Atlético Madrid. “Hij is mijn inspiratiebron. Ik houd van zijn attitude langs de zijlijn. Hij staat ook heel dicht bij zijn spelers, terwijl altijd wordt gezegd dat je zo geen succes kan boeken. Vroeger was Arrigo Sacchi mijn inspiratie. Over zijn filosofie heb ik wel enkele boeken gelezen”, besluit Mazzu in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws