Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Marc Coucke is niet te stuiten en wil ook spits van Club Brugge naar Oostende halen

Marc Coucke (KV Oostende)

Er waren in België contacten met Club Brugge, Anderlecht en AA Gent, maar uiteindelijk was het Marc Coucke die met Rode Duivel Nicolas Lombaerts aan de haal ging. En als het van de voorzitter van KV Oostende afhangt, strikt hij straks ook één van de smaakmakers van de kampioenenploeg van Blauw-Zwart.

Het is al een hele poos geleden, maar vorig seizoen was het Abdoulay Diaby die zich met 16 goals tot topschutter van Club Brugge kroonde. De Franse Malinees scoorde ook twee keer in de titelmatch tegen aartsrivaal Anderlecht. In de huidige voetbaljaargang beleefde Diaby – onder meer door blessures – een horrorseizoen en vond hij in 704 minuten geen enkele keer de weg naar doel. Aan die cijfers zal hij vanwege zijn kwetsuur ook in de Play-Offs niets meer kunnen veranderen.

Dat maakt de interesse uit de Versluys Arena er echter niet minder op. Zo speurt KV Oostende nu al naar een vervanger voor Landry Dimata en zouden de Kustboys in die zoektocht uitgekomen zijn bij Diaby. De portefeuille van Coucke is sowieso toereikend en met de verkoop van Dimata zullen er ongetwijfeld een hoop centen binnenkomen bij de verliezende bekerfinalist. Wolfsburg zou op dit moment in pole position liggen voor het 19-jarige talent.

Diaby stond toen hij in 2015 topschutter was bij Moeskroen ook al op het Oostendse verlanglijstje. Toen koos hij op aanraden van Michel Preud’homme echter voor een avontuur bij Blauw-Zwart. Volgens Het Nieuwsblad staat de Brugse aanvaller open voor een transfer, maar droomt hij ook van topcompetities. Of die na dit seizoen komen aankloppen, is natuurlijk nog maar de vraag. Bovendien zal er geld op tafel moeten komen, aangezien Diaby nog tot 2019 onder contract ligt in Jan Breydel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws