Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert: “Als Anderlecht nu de titel pakt, zou dat dubbel en dik verdiend zijn”

Simons - Bruzzese - Mannaert - Preud'homme

Vincent Mannaert was maandagnamiddag – zoals alle andere voorzitters – aanwezig op de bekendmaking van de kalender voor de Play-Offs. Onze algemeen manager had het onder meer over de titelkansen van Club Brugge en Anderlecht.

Met drie uitmatchen in de eerste vier wedstrijden staat Club voor een moeilijk Play-Off begin. “Ach, we begonnen vorig seizoen ook aan de Play-Offs met een bijzonder zwaar programma zonder Engels en Refaelov”, relativeert Mannaert. “Toen hadden we zelfs drie uitwedstrijden op rij in het begin. En toen was er ook even paniek nadat we met 4-2 verloren op Genk. Maar dat wil wel zeggen dat we aan het einde drie thuismatchen hebben. Als we dus in de eerste speelronde kunnen aanklampen, dan kunnen we aan het einde – hopelijk op volle kracht tegen dan – het verschil maken.”

De discussie over maandagvoetbal mag weer even in de koelkast geplaatst worden, aangezien het er dit seizoen niet meer van lijkt te komen. “Er is geen enkele reden om daarover te spreken. Dat had men bij de start van het seizoen moeten beslissen. Of dat betekent dat Anderlecht zo een meer belastend programma heeft? Ach, het gaat al bij al om één wedstrijd, om één dag verschil. Maar het moet gezegd: als Anderlecht de titel pakt in hetzelfde seizoen waarin het ook een kwartfinale in de Europa League afwerkt (wat Club Brugge twee jaar geleden niet lukte, nvdr), dan zou dat dubbel en dik verdiend zijn”, besluit Mannaert tegenover Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws