Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kujovic over zijn speciale band met ex-concurrent Ryan: “Dat is het mooie aan Maty”

Vladan Kujovic (Club Brugge)

Vladan Kujovic en Mathew Ryan zijn twee doelmannen die in de bovenste schuif liggen bij de supporters van Club Brugge. Ze waren elkaars concurrent, maar konden het opvallend goed met elkaar vinden. En dat is nog altijd niet veranderd.

“Toen Mathew in 2013 naar Brugge kwam, was ik eerste doelman”, steekt Kujovic van wal. “Je bent in het begin altijd nieuwsgierig, als oudere doelman. Mathew was jong en stak zijn ambities niet weg, maar tegelijk was hij enorm volwassen, verstandig en respectvol tegenover zijn collega’s. Een zeer beleefde jongen die onmiddellijk hard zijn best deed.”

“Doelmannen zijn altijd rechtstreekse concurrenten van elkaar. Menselijk kan het klikken, maar ook niet, en dan heb je een zakelijke relatie. Dan train je samen en verder niks. Je hebt jongens die altijd met zichzelf bezig zijn, soms arrogant, narcistisch. Mathew was zo niet. Veel goeie wil, respect, vriendelijk”, klinkt het vol lof in Sport/Voetbalmagazine.

Gemiste oproepen van Maty

Kujovic viel van het ene in het andere kleine probleem en moest door een kwaadaardige niertumor definitief een stap opzij zetten. Zo werd Ryan eerste doelman in Jan Breydel. “Het mooie aan Maty was: hij veranderde niet toen hij in de ploeg stond en succes had. Veel jonge spelers gaan na één goeie wedstrijd naar de discotheek. Beetje het succes verzilveren… Maty deed dat niet, die bleef verder werken.”

Ook dezer dagen hebben beide sluitstukken nog contact. “Op een avond zag ik twee gemisten oproepen. Maty. Ik dacht: aiai, de jongen heeft weer problemen in Valencia, en ik belde hem terug. ‘Ik zit in Genk’, lachte hij. Toen zagen we elkaar terug, want hij had me wel in Valencia uitgenodigd, maar het was er nooit van gekomen. Raar hoe onze wegen blijven kruisen, alsof het zo is bedoeld. Nu wonen we beiden in Genk. Zaterdag tegen Club zit ik in de tribune, wees daar maar zeker van.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws