Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik heb in januari echt gehoopt om naar Club Brugge te komen”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Club Brugge versterkte zich in de wintermercato met 5 spelers, maar als het van Mathew Ryan afhing, was ook hij richting Jan Breydel gekomen. Voor Blauw-Zwart lag een terugkeer met de huidige doelmannensituatie echter moeilijk.

En uiteindelijk belandde Ryan dus in de Luminus Arena bij KRC Genk. “Ik heb in januari echt gehoopt om naar Club te komen. Ze wilden me er graag opnieuw bij, maar hadden met Butelle al een goede doelman. Zolang die niet vertrok, was een terugkeer geen optie”, klinkt het in HLN.

“We hebben altijd contact gehouden met Maty”, verduidelijkt Michel Preud’homme in HBVL. “We hadden destijds graag gehad dat hij bij de club was gebleven en tot voor de komst van Ludo dachten we er inderdaad aan om hem terug te halen. Maar toen we Ludo hebben aangetrokken was een terugkeer van Ryan geen optie meer. Butelle heeft ons voldoening gegeven en werd uitgeroepen tot Doelman van het Jaar in 2016. Dat ga je niet in gevaar brengen voor een doelman die je maar een dikke vier maanden kunt huren.”

Het avontuur in Valencia mag dan tot dusver teleurstellend geweest zijn voor Ryan, toch heeft hij daar allesbehalve spijt van. “Ik zou áltijd weer dezelfde beslissing genomen hebben, altijd. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Valencia. Ik kon niet weten dat ik geblesseerd zou raken. Of dat er zo veel trainerswissels zouden plaatsvinden. Of dat de ploeg na een vierde plaats zo fel zou terugzakken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws