Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Iedereen begint met propere lei aan Play-Offs, maar tóch gaan 3 Bruggelingen mogelijk expres geel pakken

Vossen - Vormer - Vanaken (Club Brugge - KV Mechelen)

Club Brugge heeft momenteel 3 spelers die op één kaart van een schorsing staan: Ruud Vormer, José Izquierdo en Jelle Vossen. Michel Preud’homme staat straks tegen Genk dan ook voor een moeilijke keuze als hij zijn 3 sterkhouders niet wil missen bij het begin van de Play-Offs.

Als Vormer, Izquierdo of Vossen tegen Genk geel pakt, zijn ze er niet bij in de thuismatch van volgende week tegen Sint-Truiden. Een match die op papier sowieso gewonnen moet worden. Bovendien is STVV al gered en mogen de Brugse huurlingen – Brandon Mechele, Boli Bolingoli en Sébastien Bruzzese – niet in actie komen in Jan Breydel.

Als Vormer, Izquierdo of Vossen tegen Genk géén geel pakt en dat wél doet tegen de Kanaries, dan wordt hun schorsing uit de reguliere competitie overgedragen naar de eerste speeldag van de Play-Offs. Dit is dus een uitzondering op het feit dat iedereen met een propere lei aan diezelfde Play-Offs mag beginnen.

“De bedoeling is om geen geschorsten te hebben bij de start van de Play-Offs”, vertelt MPH aan Het Nieuwsblad. “Je hebt verschillende mogelijkheden. Ofwel stel je ze niet op, ofwel laat je ze een kaart pakken. Ik ga ze op Genk hun wedstrijd laten spelen. Daarna pas beslis ik – afhankelijk of ze nog altijd met vier kaarten staan – of ze spelen tegen Sint-Truiden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws