Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Club Brugge kan profiteren van houdbaarheidsdatum Preud’homme

Michel Preud'homme gelukkig

Club Brugge kwam afgelopen weekend niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden en dat zinde Michel Preud’homme duidelijk niet. De succestrainer van Blauw-Zwart wil immers graag nog één keer de Belgische pers lik op stuk geven met een nieuwe titel.

Dat beseft ook Jef Van Hoofstat van Het Nieuwsblad. Hij verwijst in zijn column naar een manier waarop Preud’homme zijn houdbaarheidsdatum in zijn voordeel kan gebruiken. “Begrijp me niet verkeerd: Preud’homme heeft een grote impact gehad op Club Brugge. Hij maakte van een vergane glorie weer een onbetwiste topclub. Maar straks zal hij bijna vier volledige seizoenen aan het hoofd van Blauw-Zwart hebben gestaan, waar hij in de rest van zijn carrière nooit ergens langer dan twee seizoenen bleef. Zou jij niet de buik vol krijgen van een baas die je dag na dag tot het uiterste dreef? Er mentaal vermoeid van worden? Want zo voetbalde Blauw-Zwart tegen STVV: alsof elke minuut op dat veld een verplichting was, een zware last om te dragen.”

“De feiten zijn wat ze zijn: Club Brugge pakte op de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie één op zes, verschillende spelers zijn nog steeds op zoek naar de goede vorm (kuch, Refaelov, kuch), en met de blessures van Diaby, Limbombe en Gouden Schoen Izquierdo zag Preud’homme zijn offensieve compartiment halvelings onthoofd.”

“In het wereldje twijfelt niemand er nog aan dat Preud’homme na dit seizoen vertrekt bij Club Brugge. Ook hij is mentaal op. En als hij dat afscheid nu eens definitief zou maken, en communiceren aan de buitenwereld? Zou het vooruitzicht van frisse lucht zijn spelers niet de zin geven om nog één keer alles te geven voor de coach die ook hen (weer) groot maakte? Zodat hij kan afzwaaien met één restauratie van een topclub, één Europese kwartfinale, één beker en twéé titels op zijn Blauw-Zwarte palmares? Zou dat geen passend afscheid zijn? Kan de elastiek nog één keer oprekken?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws