Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heeft Club Brugge zijn vervanger voor Izquierdo gevonden?

José Izquierdo scoort (Club Brugge - KV Mechelen)

José Izquierdo is naar verluidt zo’n 6 weken buiten strijd en zal dan ook ten vroegste in het midden van de Play-Offs opnieuw beschikbaar zijn. Met ook Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby in de lappenmand wordt de spoeling zo erg dun vooraan.

“Het zijn toch een heleboel jongens die wegvallen”, stelt Johan Boskamp vast in Stadion. “En dat scheelt voor de manier van spelen van Preud’homme. Ze verliezen met Izquierdo één van hun smaakmakers, die ook het verschil kan maken met een actie. En dan zie je gewoon dat hun creativiteit minder is. Want Club moet het vaak hebben van zijn werkersmentaliteit – en dat is ook helemaal geen schande – maar Izquierdo heeft af en toe een actie in huis waarbij hij 3 man plat legt en dan ook nog eens de bal in het mandje legt.”

Ook op de rechterflank verloopt het stroef. Lior Refaelov is immers nog altijd op zoek naar zijn beste niveau. “Refaelov heeft na een blessure altijd veel tijd nodig”, oordeelt Herman Brusselmans. “Hij komt nooit meer op dat niveau van vroeger. Maar vooral die 6 weken blessure van Izquierdo zijn een ramp. En bijvoorbeeld Wesley – wat wel geen flankspeler is – heeft dat niet, die dribbel van Izquierdo.”

Tegen Sint-Truiden kreeg Dorin Rotariu zijn kans, maar de winteraanwinst was vrij onzichtbaar. Hans Vanaken gelooft echter dat de jonge Roemeen in staat moet zijn om Izquierdo te vervangen. “Met Rotariu ging het iets stroever dan met Izquierdo. Links is een nieuwe positie voor hem waar hij zich moet aanpassen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij voldoende kwaliteiten heeft om het daar goed te doen”, aldus de middenvelder tegenover Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws