Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gent legt de druk bij Blauw-Zwart: “Club heeft alles opgeofferd voor de titel”

Tomás Pina (Club Brugge - Gent) (2)

AA Gent kan op speeldag 1 van de Play-Offs een uitstekende zaak doen. Als het – net als twee maanden geleden in de reguliere competitie – wint van Club Brugge, nadert het meteen tot op amper twee punten van Blauw-Zwart. Anderzijds krijgen ze bij een Brugse driepunter een enorme klap in de strijd om de titel. Desondanks willen ze in de Ghelamco Arena van geen druk weten…

“Wij spelen zondag géén sleutelduel”, maakt Michel Louwagie duidelijk. “Ons duel tegen KV Mechelen op de laatste speeldag van de reguliere competitie, dát was een cruciale match. Toen ging het over Play-off 1 of Play-off 2. Nu zijn we relaxed. Club Brugge is de titelfavoriet. Wij hebben al een mooie Europese campagne achter de rug waarin we Tottenham uitschakelden. Als we nog de derde plaats pakken, is ons seizoen geslaagd. Club Brugge heeft alles opgeofferd voor de titel (verwijzend naar de Champions League campagne zonder punten, nvdr). Dan moeten ze het nu waarmaken.”

En dus hanteren ze bij de Buffalo’s het succesrecept van in hun kampioenenjaar, toen ze bleven volhouden dat ze voor de derde plaats gingen tot je het niet meer kon aanhoren. “We bereiden in eerste instantie de Play-Offs voor, niet de match tegen Club Brugge”, stelt Ivan De Witte. “Play-off 1 is een lange rit waarin de match tegen Club Brugge een eerste forse hindernis is. Het wordt voor beide ploegen een moeilijke match die alle kanten uit kan. Beide ploegen zullen fysiek en tactisch goed voorbereid zijn. Maar wij willen niet te veel focussen op zondag. We focussen op een goede Play-off 1 die ons hopelijk op de derde plaats kan brengen”, klinkt het in De Standaard.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws