Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury ziet Club als titelfavoriet: “Maar de 2 grootste talenten zitten bij Anderlecht”

Francky Dury (Zulte Waregem)

Zulte Waregem was er 4 jaar geleden heel dichtbij, maar een afgeweken vrijschop van Lucas Biglia zorgde er toen voor dat Anderlecht met de titel aan de haal ging na een 1-1 gelijkspel. In de huidige voetbaljaargang verwacht Francky Dury – ondanks de derde plaats – niet dat Essevee gaat meedoen voor de eindwinst.

“De titel zal ons niet lukken”, klinkt het klaar en duidelijk in Knack. Dury acht de kans groot dat Michel Preud’homme & co straks hun titel verlengen. “Club Brugge heeft ons met 5-0 geklopt. Die ploeg is een machine, veruit het sterkste elftal in België.”

“Ze domineren niet alleen qua voetbal, ook het plaatje eromheen klopt”, gaat de trainer van Zulte verder. “Je voelt bij Brugge een geweldige drang om opnieuw de titel te pakken. Ik zie maar enkele ploegen die hen kunnen stoppen, en Zulte Waregem is daar niet bij.”

“De grootste uitdager is Anderlecht, dat van ver komt, maar ik moet Weiler feliciteren met het groepsgevoel dat hij bij zijn ploeg wist te creëren. Anderlecht was vroeger een verzameling individuen, nu staat daar een team, gedragen door Tielemans en Dendoncker. Die twee zijn misschien wel de grootste talenten uit de competitie, maar hun evolutie is nog niet afgerond. Het is nooit gemakkelijk om bij groeiende voetballers alles uit de kast te halen”, besluit Dury.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws