Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury geïrriteerd door houding Club Brugge & co: “Hij paste nochtans perfect in ons profiel”

Francky Dury (Zulte Waregem)

Francky Dury won afgelopen zaterdag de Beker van België tegen KV Oostende en zo lijkt Zulte Waregem opnieuw een stap voorwaarts gezet te hebben. Daarnaast voerde Essevee een stadion update uit en draait het de laatste jaren probleemloos mee bovenin. Die evolutie zorgt echter voor een vervelende bijwerking voor Zulte.

Dury merkt dat de topclubs meer en meer rekening houden met zijn ploeg. Daardoor is het niet langer evident om een goeie speler uit eigen land te kopen of te huren. “Het wordt hoog tijd dat we inspanningen leveren om de relaties met onze topploegen te versterken. Ik vind een samenwerking met Juventus en Monaco top, maar dat levert ons alleen maar buitenlanders op. Ik wil eerst en vooral Belgische spelers. En die kunnen we enkel halen bij teams als Club Brugge, Anderlecht of AA Gent.”

En net hier knelt het schoentje. De topclubs willen een concurrent immers niet zomaar versterken. “Maar wij zijn géén concurrent”, pareert Dury in HLN. “Zulte Waregem is geen topploeg, hé. Denk je dat Club Brugge niet tevreden is over de evolutie van Sander Coopman? Ik heb vorig seizoen een artikel in de krant gezien met ruim vijftien spelers die mochten vertrekken bij AA Gent. Geen enkele van die jongens is naar Zulte Waregem gekomen – op Poletanovic na, maar dat was niet meteen een voltreffer.”

Dury greep in het verleden ook al naast spelers van Blauw-Zwart. “Brandon Mechele paste nochtans perfect in ons profiel. Hetzelfde geldt voor Hannes Van Der Bruggen en Michaël Heylen. Als we duidelijke afspraken maken, ben ik zeker dat we kunnen samenwerken met de topclubs. Het is aan ons om die banden aan te halen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws