Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse begint te twijfelen aan Club: “Hij was dramatisch in Genk en dat zie ik niet snel meer goedkomen”

Marc Degryse (analist)

Club Brugge speelde zaterdagavond een teleurstellende partij in de Luminus Arena en verloor met 2-1 van KRC Genk. Marc Degryse – die de laatste weken meermaals aangaf dat er geen man overboord is voor de landskampioen – begint plots te twijfelen aan de troepen van Michel Preud’homme.

“Jongens, jullie moeten wél eens een uitwedstrijd kunnen winnen, hoor, om kampioen te worden”, opent de analist zijn analyse in HLN. “Ik had de match op Racing Genk als een referentiematch gezien: een match waarin Club toonde dat het klaar is voor Play-Off 1. Het werd een fikse tegenvaller. En ik merkte dat Michel Preud’homme bijzonder gefrustreerd was na de wedstrijd.”

Al heeft de Brugse coach straks nog een kans om de grinta er terug in te krijgen. “Dat wordt straks weer een stage in Spanje onder hoogspanning – Michel zal zijn spelers op scherp zetten. Nóg eens.” Maar volgens Degryse is er meer aan de hand. “Eerlijk? Dat is het minste probleem. Veel erger, en iets waar je als trainer minder vat op hebt, is het gebrek aan vorm, of blessures, bij een aantal cruciale spelers.”

Cynisch

“Als we het lijstje maken met de kampioenenmakers van vorig seizoen kom je onder meer uit bij Diaby, Refaelov en Engels. Diaby is misschien out voor de rest van het seizoen, Refaelov was dramatisch in Genk en dat zie ik niet snel meer goedkomen, terwijl Engels van zichzelf zegt dat hij niet top is en dat ook toonde dit weekend. Voor Engels heb je weliswaar nog Poulain als alternatief, maar als Refaelov niet zijn oude niveau haalt, rest aanvallend enkel Izquierdo om het verschil te maken. Dat is te weinig. Vanaken zal top moeten zijn in Play-Off 1.”

Al heeft Club dit jaar het voordeel dat het zich enkel nog op de competitie moet focussen. “Cynisch genoeg zou het zware programma van Anderlecht, mochten die de kwartfinale van de Europa League halen, Club kunnen helpen. Net dátgene wat hen twee jaar geleden de titel kostte, zou hen nu de titel kunnen opleveren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws