Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Mos: “Anderlecht heeft een kampioenenploeg, maar op dat vlak heeft Club een beter duo”

Aad de Mos (analist)

Club Brugge en Anderlecht tellen momenteel beide 58 punten en tellen zo al 8 punten voorsprong op de derde in de stand, Zulte Waregem. Velen verwachten dan ook dat de titelstrijd er één zal worden tussen de twee aartsrivalen.

De laatste competitienederlaag van Anderlecht dateert van 20 november, toen het met 3-2 verloor tegen Francky Dury en de zijnen. Daarna volgden in totaal 10 overwinningen en 3 gelijke spelen. Die reeks is ook Aad de Mos niet ontgaan. “Als Anderlecht goed speelt, dan wint het vlot. En als het slecht speelt, wint het vaak ook nog. Dus ja… Anderlecht heeft een kampioenenploeg. Sinds de komst van Weiler staat het team toch al compacter”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Toch heeft de analist zo zijn bedenkingen bij het defensieve compartiment van Paars-Wit. “Het centrale duo achterin blijft voor mij te weinig. Met Kara en Nuytinck is er te weinig opbouw van achteruit. En als er wat druk op komt, zijn ze altijd goed voor een foutje, ze coachen mekaar ook niet. Dan vormen Engels en Denswil bij Club Brugge een veel beter duo. Ik zou gewoon Dendoncker een rijtje naar achter schuiven. Dan ga je er voetballend een heel stuk op vooruit. En op het middenveld heb je toch al Tielemans en Trebel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws