Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club-spits is niet onbesproken in het Brugse nachtleven’

Vanaken - Wesley - Engels - Rotariu - Vossen - Butelle - De Bock - Cools - Denswil - Vormer

Club Brugge trekt met de nodige zorgen richting Play-Off 1. In defensief opzicht zou het allemaal wel goed moeten komen, aangezien Blauw-Zwart met 24 tegengoals nog altijd veruit de beste defensie heeft in de Jupiler Pro League. Enkel AA Gent en Charleroi komen met 29 geïncasseerde doelpunten enigszins in de buurt. In aanvallend opzicht gaat het daarentegen heel wat moeizamer…

Club vond in de reguliere competitie 56 keer de weg naar doel. Niet slecht, maar titelconcurrent Anderlecht trof 67 keer raak. Jelle Vossen valt met 15 stuks weinig te verwijten, maar Abdoulay Diaby – vorig seizoen nog topschutter van Blauw-Zwart – staat nog altijd droog. En gezien zijn blessure zal daar geen verandering meer in komen.

En ook het vizier van Wesley Moraes staat niet op scherp. De jonge Braziliaan van Trencin staat omschreven als een groot talent, maar kon de hoge verwachtingen tot dusver nooit echt inlossen. Zijn doelpuntenteller staat dit seizoen dan ook nog maar op één goal.

Voor Sport/Voetbalmagazine is dat geen verrassing. “Voor Wesley, nog steeds maar 20, zijn dit geen uitzonderlijke cijfers. De Braziliaan, niet onbesproken in het Brugse nachtleven, was bij zijn vorige club Trencin al geen veelschutter: 6 doelpunten in 18 matchen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws