Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club laat opvallende naam overvliegen naar Viareggio Cup

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

De beloften van Club Brugge hebben zich op de Viareggio Cup in Italië geplaatst voor de kwartfinales na een strafschopthriller tegen Juventus. Na 90 minuten voetbal was het 2-2, maar Blauw-Zwart klopte de titelverdediger met 9-8 in de penaltyserie. In de kwartfinale wacht Napoli. 

Trainer Sven Vermant kon tegen Juventus niet rekenen op maar liefst 9 spelers. Dat heeft alles te maken met interlandverplichtingen en het feit dat Michel Preud’homme een resem spelers naar de Play-Off stage in Marbella liet overvliegen. De volgende namen kunnen niet meer in actie komen op het prestigieuze Italiaanse toernooi: Teunckens, Lemoine, Brodic, Van Landschoot, Schryvers, Touba, Van Vaerenbergh, Ito en Osei-Berkoe.

De selectie op de Viareggio Cup werd intussen aangevuld met 6 nieuwe spelers: Lucas Alfieri, Murad Gönen, Lois Openda, Victor Vankerkhoven, Ward Verwerft en Joachim Carcela. Vooral laatstgenoemde is een opvallende naam, aangezien er niet eerder over zijn overgang gecommuniceerd werd. Afgelopen zomer greep Club in extremis nog naast zijn neef, Mehdi Carcela. De 27-jarige vleugelspits koos op aanraden van zijn vader uiteindelijk voor Granada.

Joachim ruilde vorig seizoen nog de jeugd van Anderlecht voor die van Standard. Hij wordt omschreven als een beweeglijke en technisch sterke nummer tien. Met zijn voetballende kwaliteiten zit het dus wel snor. Aan het mentale aspect zou er wel nog werk zijn. Hoe dan ook is Club er klaarblijkelijk dus tóch in geslaagd om een Carcela binnen te halen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws