Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-jonkies leggen ook Napoli over de knie op Viareggio Cup

Club Brugge beloften in UEFA Youth League (Club Brugge - Leicester City)

De beloften van Club Brugge verrasten afgelopen woensdag vriend en vijand door titelverdediger Juventus uit te schakelen tijdens de achtste finales op de Viareggio Cup. Trainer Sven Vermant had enkele dagen eerder immers afscheid moeten nemen van maar liefst 9 van zijn manschappen. Dat had alles te maken met interlandverplichtingen en het feit dat Michel Preud’homme een resem spelers naar de Play-Off stage in Marbella liet overvliegen. In de kwartfinale wachtte met Napoli opnieuw een klepper in het Italiaanse Levanto.

Vermant beloonde zijn spelers die voor de 9-8 penaltyoverwinning zorgden tegen Juventus en bracht exact dezelfde 11 namen aan de aftrap tegen Napels: Gabriel – Nuyts, Karkache, Tanghe, Verwerft – Lynen, Peeters, Van Camp – Fadiga (80′ Openda), Cornette en De Kuyffer.

Dat vertrouwen loonde al na 15 minuten, toen Rik De Kuyffer met een rake kopbal voor het openingsdoelpunt tekende. Napoli ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt kwam het niet. Blauw-Zwart moest de wedstrijd ondergaan, maar hield dus zowel in de eerste als tweede helft stand.

Halve finale

Na een goeie counter werd het in de absolute slotfase zelfs nog 0-2 via opnieuw De Kuyffer. De 18-jarige ex-spits van derdeklasser Berchem Sport kwam vorige zomer naar Jan Breydel en scoorde in de laatste minuut tegen Juventus ook al de belangrijke 2-2 gelijkmaker en een elfmeter in de strafschoppenserie.

De Brugse jonkies mogen zich daardoor opmaken voor de halve finale op het prestigieuze toernooi. Die wordt op maandag afgewerkt tegen Empoli. Over een topprestatie gesproken!

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws